Ροή Τοπικά

Άνοιξε το Όρος Κοκκιναδάκι απ’ το σεισμό στο Ζάρκο (video)

Εικόνες που πραγματικά προκάλεσαν και συνεχίζουν να προκαλούν τρόμο κατεγράφησαν στο Ζάρκο κατά τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό της 3ης Μαρτίου. Εικόνες που ίσως κανείς τις παρομοίαζε με τις Άγιες Γραφές κατά το Σταυρικό Θάνατο του Ιησού Χριστού. Ακόμη και σήμερα οι εικόνες είναι νωπές στις μνήμες των κατοίκων που ύψωναν τα μάτια στο Όρος Κοκκιναδάκι ακριβώς απέναντι από το χωριό και την οικιστική ζώνη. “Και η γη εσεισθη και αι πετραι εσχισθησαν” αναφέρει το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο περιγράφοντας τον ισχυρό σεισμό αμέσως μετά το τετέλεσται του Ιησού Χριστού.

Το μεσημέρι της 3ης Μαρτίου οι κάτοικοι αντίκριζαν κατά την διάρκεια του σεισμού το βουνό να τρέμει και ολόκληροι βράχοι να καταρρέουν. Σε πολλά σημεία του βουνού εξέρχονταν σύννεφα σκόνης που το κάλυπταν.

Οι βράχοι κατρακύλησαν εκατοντάδες μέτρα σκάβοντας τη γη. Βράχοι που εκτιμάται ότι αγγίζουν τους 15 τόνους αλλά και πολύ μικρότεροι που βρίσκονται διάσπαρτοι στις παρυφές του βουνού. Όπως εξηγούν οι κάτοικοι στην ΚΡΗΝΗ LIVE που επισκέφτηκε την περιοχή ακόμη και σήμερα μέρες μετά τους ισχυρούς σεισμούς αποκολλούνται βράχοι, εξαιτίας της μετασεισμικής δραστηριότητας προκαλώντας τρόμο.

Παράλληλα σήμερα σε πολλά σημεία του Βουνού ειναι ορατά ακόμη κι από μακρινή απόσταση ρήγματα σε βράχους, γεγονός που εντείνει την αγωνία των κατοίκων, μιας κι έρχονται να προστεθούν στα ρήγματα που παρουσιάζονται στα χωράφια των αγροτών αλλά και στο όμορο βουνό “Κούτρα”.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι ανάλογα φαινόμενα είχαν συμβεί το 1954 κατά τον τότε καταστροφικό σεισμό που είχε ισοπεδώσει ένα σημαντικό μέρος της Θεσσαλίας.

krinitrikalon.gr

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης