Ροή Τοπικά

Άρθρο-καταπέλτης του Ν. Λιάκου, προέδρου ΤΕΕ Τρικάλων, για τα Voucher

Ζητάει το σεβασμό των μηχανικών που πλήττονται από την πρωτοφανή κρίση.

Αναλυτικά:

«Τελικά το έχει η μοίρα μας να μας ταλαιπωρούν ηλεκτρονικά, δεν εξηγείται διαφορετικά….

Αποζημίωση διεκδικήσαμε, να ενταχθούμε στους πληττόμενους ΚΑΔ διεκδικήσαμε, και αντ’ αυτού μας στείλαν τα  «επιστημονικά voucher». Και άντε έξυπνα παιδιά είμαστε και αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες των καιρών, τις χρηματοροές και τα ευρωπαϊκά «εργαλεία». Αλλά έχουμε πλέον και λιγοστές αντοχές…. Δεν πέρασε πολύς καιρός άλλωστε από την τελευταία φορά που για χάρη μιας πλατφόρμας ξενυχτίσαμε άσκοπα πατώντας F5 επίμονα (διότι η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία), που βρεθήκαμε υπόλογοι χωρίς λόγο σε πελάτες μας και που παρόλα αυτά κανείς δεν βρέθηκε να αποκαταστήσει την τάξη αναλαμβάνοντας την ευθύνη και αλλάζοντας τους όρους του παιχνιδιού.  Συνεπώς, με εμπειρίες πλέον, δεν μας είναι καθόλου εύκολο να χωνέψουμε ακόμη μία κακομεταχείριση, ακόμη ένα φιάσκο.  Δεν θέλω ωστόσο να μείνω στο φιάσκο καθ’ αυτό.

Ας πούμε ότι ήταν ακόμη μια κακή παρένθεση, μια αστοχία, ένα λάθος και επ’ ουδενί δεν υπήρχε η πρόθεση για υποβάθμιση του επιστημονικού κόσμου. Και φτάνουμε στο εν κατακλείδι….  τώρα τί κάνουμε? Δεν έχουμε μάθει από τα προηγούμενα λάθη μας; Δεν έχουμε μάθει από ανύπαρκτα αντανακλαστικά; Και το σημαντικότερο από όλα δεν θα βρεθεί κάποιος να αποκαταστήσει την τάξη αναλαμβάνοντας την ευθύνη και αλλάζοντας τους όρους του παιχνιδιού;

Η επανάληψη ιδίων λαθών υποκρύπτει τακτική και πλάνο, αν και στην περίπτωσή μας μάλλον το αντίθετο ισχύει.

Είμαστε ένας κλάδος που επί μία δεκαετία παλεύουμε να επιβιώσουμε καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια με αξιοπρέπεια και επαγγελματισμό. Είμαστε επίσης ο κλάδος που αποτελούμε τον τεχνικό σύμβουλο της πολιτείας και των θεσμών της, ο κλάδος που σχετίζεται άμεσα με οτιδήποτε αναπτυξιακό σε αυτόν τον τόπο.

Οφείλετε να σέβεστε λοιπόν τόσο τον ρόλο μας όσο και τις προσπάθειές μας. Γιατί πως θα σας φαινόταν αν οι ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί συμπεριφερόμαστε με τον ίδιο επαγγελματισμό, την ίδια αξιοπιστία, τεχνογνωσία και σεβασμό όπως το κράτος και το κάθε υπουργείο απέναντί μας; Πως θα σας φαινόταν αν ο τεχνικός σύμβουλος του κράτους σας παρέδιδε έργο και γνώσεις αντίστοιχου επιπέδου με αυτό που μας σερβίρετε;

Οι υγιείς και αποδοτικές συνεργασίες βασίζονται στη συλλογικότητα και την αξιοπιστία. Φροντίστε άμεσα λοιπόν για την αποκατάστασή τους.

Τελειώνοντας αναρωτιέμαι αν εκτός των «μέτρων ενίσχυσης» λόγο covid-19 έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες και η προεργασία ώστε η κανονικότητα να επιστρέψει με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες (απορρόφηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλαγές διαδικασιών «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», μέτρα απομακρυσμένης εργασίας, ταυτότητες κτιρίων, μητρώο υποδομών  κλπ).

Υ.Γ  Παράκληση για αποκλεισμό της ομάδας πρότασης και  υλοποίησης των «Επιστημονικών vouchers» από οποιαδήποτε δράση αφορά τον κλάδο των Μηχανικών.

 

Με εκτίμηση

Λιάκος Νίκος

                                                                                    Πρόεδρος Ν.Ε ΤΕΕ Ν. Τρικάλων».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης