Τοπικά

Άρθρο του Θανάση Λιούτα στα “Παραπολιτικά” για την Ελληνο-Γαλλική Συμφωνία και για τη Συμφωνία με τις ΗΠΑ

Η εφημερίδα «Παραπολιτικά» φιλοξένησε το πρόσφατο άρθρο του Θανάση Λιούτα, το οποίο αναφέρεται στις νέες εξελίξεις στον τομέα της Εξωτερικής μας Πολιτικής και στο πεδίο της Εθνικής μας Άμυνας. Ειδικότερα ο Τρικαλινός Βουλευτής εστίασε στην Ελληνο-Γαλλική Συμφωνία, η οποία υπογράφηκε στο Παρίσι στις 28 Σεπτεμβρίου του 2021 και στη Συμφωνία με τις ΗΠΑ, η οποία υπογράφηκε στην Ουάσιγκτον στις 14 Οκτωβρίου του 2021.

 

Ο Θανάσης Λιούτας ανέφερε ότι με την υπογραφή των δυο αυτών Συμφωνιών, η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός δημιούργησαν δυο νέα, πολύτιμα και κρίσιμης σημασίας ορόσημα για την Εξωτερική μας Πολιτική και για την Εθνική μας Άμυνα. Ο ίδιος, ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, τόνισε ότι ήδη η Ελληνο-Γαλλική Συμφωνία συζητήθηκε με πολύ υψηλό ενδιαφέρον κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, καθώς ασφαλώς και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην Ολομέλεια.

 

Ειδικότερα, αναφορικά με τη Συμφωνία με την Γαλλία, ο κ. Λιούτας ανέφερε ότι πρόκειται για μια ιστορική Συμφωνία, η οποία μάλιστα εμπεριέχει και τη ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής, γεγονός που ενισχύει την ασπίδα προστασίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

 

Στη συνέχεια, ο Τρικαλινός Βουλευτής, αναφορικά με τη Συμφωνία με τις ΗΠΑ, τόνισε ότι ενισχύει την προστασία της κυριαρχίας μας, των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και της ακεραιότητας της πατρίδας μας.

 

Επιπλέον, ειδική μνεία έκανε ο Θανάσης Λιούτας σε σχέση και με το εξοπλιστικό μας πρόγραμμα. «Σε συνέχεια των 24 μαχητικών αεροσκαφών Rafale, η Ελληνο-Γαλλική Συμφωνία συνοδεύτηκε και με την προμήθεια των τριών υπερσύγχρονων φρεγατών Belharra. Πρόκειται για γεγονός που ενισχύει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεών μας, καθώς και για γεγονός που ενισχύει την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας».

 

«Συνοπτικά οι δυο Συμφωνίες, σε συνδυασμό και με το σύνολο των επιτευγμάτων μας στο πεδίο της Εξωτερικής Πολιτικής και στο πεδίο της Εθνικής Άμυνας, αποτελούν μεγάλες εθνικές επιτυχίες, οι οποίες αποδεικνύουν τη σταθερή και μεγάλη πολιτική βούληση πρωτίστως του Πρωθυπουργού μας να προστατευθούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδα μας», ανέφερε ο Θανάσης Λιούτας.

 

«Τη σημασία των μεγάλων αυτών εθνικών επιτυχιών την αναγνωρίζει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Τα τελευταία δυο χρόνια, οι προκλήσεις και οι απειλές από την πλευρά της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας, αντιμετωπίστηκαν αποφασιστικά, μια προς μια, από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, γεγονός που αποδεικνύει τον μεγάλο μας εθνικό στόχο, τη θωράκιση της ασφάλειας της πατρίδας μας».

 

Ο Τρικαλινός Βουλευτής επιπρόσθετα τόνισε στο άρθρο του, ότι η ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ιδίως ο Πρωθυπουργός, εργάζονται για την ασφάλεια και την ευημερία της πατρίδας μας, όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων.

 

«Προς αυτή την κατεύθυνση εργαστήκαμε, εργαζόμαστε και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε».

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης