Τοπικά

Έκκληση σε ιδιώτες γιατρούς των Τρικάλων να συνδράμουν στο Νοσοκομείο!!!

Καθώς η κατάσταση τείνει να εξελιχθεί σε δραματική στο Νοσοκομείο Τρικάλων λόγω των πολλών νοσηλειών ασθενών με covid-19, την συνδρομή των ιδιωτών Τρικαλινών γιατρών θα ζητήσει από τον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων ο διοικητής Κώστας Γρηγορίου.

 

Ο ίδιος μιλώντας χθες στη Λέσχη 97,6 προχώρησε στην αποκάλυψη:

«Αυτή τη στιγμή εξετάζεται η δυνατότητα να υπάρξει συνεργασία με τους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα. Σήμερα θα στείλω μια επιστολή στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων, και έπειτα ο ίδιος με τη σειρά του θα ειδοποιήσει τους ιδιώτες γιατρούς, για το αν επιθυμούν εθελοντικά να συμβάλλουν με τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ, με την αμοιβή βέβαια που έχει προβλεφθεί.

Οι ειδικότητες που μπορούν αυτή τη στιγμή να συμβάλλουν στη διαχείριση της κρίσης είναι οι πνευμονολόγοι, οι παθολόγοι και οι αναισθησιολόγοι, τουλάχιστον αυτές σε πρώτο βαθμό».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επίταξης των υπηρεσιών ιδιωτών ιατρών είχε αφήσει και ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι εάν εντός της εβδομάδας δεν έχουν αποδεχθεί οικειοθελώς την πρόσκληση και δεν καλυφθούν οι θέσεις, θα υπάρξει επίταξη υπηρεσιών για περιοχές οι οποίες πιέζονται.

Όπως είπε, επειδή συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών λείπουν από ΕΣΥ, έχει αποσταλεί πρόσκληση για να μπουν στο σύστημα. Επεσήμανε, δε, ότι θα γίνει συζήτηση με τους ιατρικούς συλλόγους.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης