Ροή Τοπικά

Έκτακτα μέτρα στα Μεγάλα Καλύβια ζητάει το ΚΚΕ

Μεγάλων Καλυβίων η μεγάλη συρροή κρουσμάτων covid-19 στην κοινότητά τους.

Ανησυχία που δεν κατευνάζεται από τις διαβεβαιώσεις των τοπικών αρχών – υγειονομική περιφέρεια , περιφέρεια Θεσσαλίας ,  δημοτική και κοινοτική αρχή-  ότι         « όλα βαίνουν ομαλά και ελεγχόμενα» .

Ούτε ,  φυσικά ,   η ανταλλαγή φιλοφρονήσεων μεταξύ των τοπικών αρχών για να προπαγανδίσουν  ότι  «όλοι έκαναν καλά τη δουλειά τους» δεν καθησυχάζει τους κατοίκους των  Μ. Καλυβίων ,  που νιώθουν εγκαταλελειμμένοι από τη συλλογική ευθύνη  κυβέρνησης και τοπικής διοίκησης  και έρμαια στην επίκληση της «ατομικής ευθύνης» .

Αίσθημα απολύτως δικαιολογημένο , αφού στην κοινότητά τους έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 35 κρούσματα, 8 συγχωριανοί τους νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων , τα rapid test που έγιναν έφτασαν στο 20% του πληθυσμού των 1.900 κατοίκων , ενώ οι ιχνηλατήσεις των κρουσμάτων είναι ανύπαρκτες εως μηδαμινές.

Χαρακτηριστικό της αγωνίας ,που έχει προκαλέσει η τεράστια ανεπάρκεια μέτρων από τον κρατικό μηχανισμό , είναι ότι ελάχιστοι γονείς στείλανε τα παιδιά τους στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία,  που λειτουργεί απ’ τη Δευτέρα στο χωριό ( παιδικός σταθμός , νηπιαγωγείο, δημοτικό  σχολείο) , ενώ  εκατοντάδες κατοίκων  έσπευσαν,  μέσα σε 3 μέρες,  για test σε ιδιωτικά εργαστήρια των Τρικάλων.

Ιδιαίτερη ανησυχία στην ευρύτερη περιοχή προκαλεί η κοντινή απόσταση των Μ. Καλυβίων από την πόλη των Τρικάλων και η καθημερινή μετακίνηση εκατοντάδων κατοίκων για εργασία, ενώ και το ότι εντός του οικιστικού ιστού της κοινότητας στεγάζεται το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο  «Άγιος Νικόλαος».

Είναι κάτι παραπάνω από οφθαλμοφανές ότι ο εφησυχασμός που καλλιεργούν κυβέρνηση και  τοπικές αρχές είναι εκτός τόπου και χρόνου και ότι μαζί με την επίκληση της «ατομικής ευθύνης» , που διαλαλούν με κάθε ευκαιρία,   σκοπεύουν να συγκαλύψουν τα ελλειπέστατα μέτρα προστασίας και να συσκοτίσουν τις ευθύνες τους.

Η διαμορφωμένη κατάσταση δείχνει πως εδώ και τώρα είναι ανάγκη:

—  Να ολοκληρωθούν  επειγόντως τα rapid test  στο σύνολο του πληθυσμού της κοινότητας  Μ. Καλυβίων  με εξονυχιστική ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων και άμεσα test σ’ αυτές με ευθύνη του ΕΟΔΥ, της περιφερειακής και δημοτικής αρχής.

— Να επαναληφθούν στο σύνολο του πληθυσμού μοριακά test.

— Να επαναλαμβάνονται τα test  ανά τακτά χρονικά διαστήματα δημόσια και δωρεάν σε όλο τον πληθυσμό.

— Να εγκατασταθεί , για όσο χρονικό διάστημα είναι ανάγκη, ιατρικό – νοσηλευτικό κλιμάκιο με ευθύνη κυβέρνησης – υγειονομικής περιφέρειας στην κοινότητα Μ. Καλυβίων για  την ιατρική, ψυχολογική και συμβουλευτική στήριξη των κατοίκων.

— Να υπάρχει μέριμνα για την εξειδικευμένη παρακολούθηση των νοσούντων και μάλιστα –διαχωρισμένων από τον υγιή πληθυσμό. Για όσους ασθενείς κριθεί ότι δεν χρήζουν νοσηλείας στο νοσοκομείο, να επιταχτούν με ευθύνη κυβέρνησης – Περιφέρειας – δήμου ξενοδοχειακές μονάδες για το διάστημα της υποχρεωτικής καραντίνας, με μέριμνα για παρακολούθησή τους από εξειδικευμένο προσωπικό, εξασφάλιση διατροφής.

— Άμεσα να εξασφαλιστούν για οικογένειες που είναι σε καραντίνα με ευθύνη κυβέρνησης – Περιφέρειας – δήμου όλα τα είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα κλπ.) για όλο το διάστημα της υποχρεωτικής καραντίνας. Να ενισχυθεί το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”.

— Να γίνουν μαζικές προσλήψεις και μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων στο Νοσοκομείο – Κέντρα Υγείας . Να στελεχωθεί  το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων   και όλες οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην ΠΕ Τρικάλων. Να πολλαπλασιαστούν και να  στελεχωθούν οι Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) .

Το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις , οι εκλεγμένοι του στους θεσμούς της τοπικής διοίκησης , θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής των κατοίκων!

Μαζί με το λαό θα  διεκδικήσουμε αυτά τα μέτρα που αρνούνται να πράξουν τόσο καιρό!

Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε αυτά τα μέτρα που μπορούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές

ΤΡΙΚΑΛΑ 12 /01/ 2021  –   ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚE

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης