Τοπικά

Έκτακτη ενίσχυση ως 5.000 ευρώ ανά αγρότη λόγω κορονοϊού μέσω ΕΓΤΑΑ

Επίσης, όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή ένα ακόμα εργαλείο έχει στην διάθεσή της η χώρα μας με 250 εκατ. ευρώ.

Ένα νέο μέτρο στήριξης των παραγωγών και των μικρών επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα που αντιμετωπίζουν προβλήματα από την κρίση που έχει επιφέρει ο κορονοϊός φαίνεται πως υιοθετεί η Κομισιόν.

Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Πολωνός Επίτροπος Γεωργίας Γιάνους Βοιτσεχόφσκι, «έχουμε υιοθετήσει ένα νέο μέτρο για τη στήριξη των παραγωγών και των μικρών επιχειρήσεων αγροδιατροφής που αντιμετωπίζουν την κρίση του κορονοϊού. Το 2020, οι χώρες της ΕΕ θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα υπόλοιπα χρήματα του ΕΓΤΑΑ για πληρωμές έως 5.000 ευρώ ανά αγρότη και 50.000 ευρώ ανά μικρομεσαία επιχείρηση.

Πρόσθετο εργαλείο με επιπλέον πόρους

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ανάρτηση της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινής Αραμπατζή, ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο με επιπλέον 250 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των αυτοαπασχολούμενων και των επιχειρήσεων του Τομέα της Γεωργίας και των Υδατοκαλλιέργειων, έχει πλέον στη διάθεσή της η χώρα μας.

Κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού, τα συναρμόδια υπουργεία πέτυχαν να εγκρίνει η Ε.Ε. την τροποποίηση του καθεστώτος εγγυήσεων με σκοπό τη στήριξη εταιρειών, που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε, πριν λίγη ώρα στις Βρυξέλλες η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού, Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι επιχειρήσεις του τομέα των Υδατοκαλλιέργειων και της Γεωργίας θα έχουν πρόσβαση σε δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου έως το 80% του δανείου, άρα με χαμηλότερο επιτόκιο απ’ αυτό της αγοράς και γενικότερα ευνοϊκότερους όρους.

Επιπρόσθετα, δίνεται πλέον η δυνατότητα στην Ελλάδα να επιδοτήσει και τις προμήθειες εγγύησης για τα δάνεια πετυχαίνοντας την περαιτέρω μείωση του κόστους για τους δανειολήπτες.

Ο προϋπολογισμός για την κάλυψη της επιδότησης των εγγυήσεων διαμορφώνεται συνολικά στα 2 δις 250 εκατομμύρια ευρώ
Με σοβαρότητα, σχέδιο και μεθοδική δουλειά, υλοποιούμε την δέσμευσή μας να στηρίξουμε κάθε αγρότη, κτηνοτρόφο, αλιέα και μελισσοκόμο και κάθε επιχείρηση του Αγροδιατροφικού Τομέα, που επλήγησαν απ’ αυτήν την πρωτοφανή κρίση, κατέληξε στην δήλωσή της η υφυπουργός.

agrotypos.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης