Τοπικά

Έναρξη κύκλου ομιλιών στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

« Άνω σχώμεν τας καρδίας» με τη συνεχή φιλοπονία και αυταπάρνηση, ώστε «εαυτούς και αλλήλους και πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα», ελκύοντας μαζί μας και όσους τους ενδιαφέρει η πνευματική αγωγή. Σε μας ανήκει ο αγιασμός, και φιλόπονα βιαζόμαστε για την κατάκτησή του, γιατί χωρίς αυτόν «ουδείς όψεται τον Κύριον» (Εβρ. ιβ, 14). Να αποφεύγετε την κρυψίνοια και το «λάθρα» και έτσι αφοπλίζεται ο Πονηρός. Μην εγκαταλείπετε τα πνευματικά σας όπλα, την προσευχή, το ταπεινό φρόνημα και την πίστη, η οποία γεννά την απροσπάθεια. Έτσι αποφεύγουμε το λαβύρινθο της πολυμεριμνίας με τις ακατονόμαστες προφάσεις του, που μας κυριεύουν. Εάν με την πίστη βαδίζουμε, που είναι η μόνη πραγματικότητα, τότε γιατί να υπάρχει η έγνοια και ο φόβος και η παράλογη μέριμνα, το γέννημα της απιστίας; »

 

Αυτούς τους λόγους έλεγε ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός, προκειμένου να κατηχήσει και να στερεώσει στην αγάπη του Χριστού, τους αδελφούς του. Γι’ αυτό τον σκοπό και αυτή την χρονιά, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Τρικάλων,  θα λειτουργήσουν δύο κύκλοι ομιλιών ώστε να αποφύγουμε τον «λαβύρυνθο της πολυμεριμνίας» και να βιώσουμε την χαρά της κατά Θεόν ζωής, παραθέτοντας το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων και των ακολουθιών του Ιερού Ναού ως εξής:

 

1) τα Σεμινάρια Ορθοδόξου Πίστεως με θέμα «Η Θεία Λειτουργία» για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε όλοι βιωματικά το θαύμα του Μυστηρίου της αγάπης του Θεού, ότι δόθηκε επειδή Εκείνος μας αγάπησε πρώτος, με σκοπό να γίνουμε κοινωνοί Χριστού και εικόνες της αγάπης Του.

ΕΝΑΡΞΗ Πέμπτη 7 Οκτωμβρίου στις 6.00 το απόγευμα.

2) οι Συναντήσεις Νέων & Γονέων η οποία θα πραγματοποιείτε μία Κυριακή κάθε μήνα, όπου θα συζητούμε θέματα που αφορούν την οικογένεια και θα κοινωνούμε μεταξύ μας με κέντρο την Αγιοπατερική Παράδοση.

ΕΝΑΡΞΗ Κυριακή 10 Οκτωβρίου στις 6.30 το απόγευμα.

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021 -2022

Εκ του Ιερού Ναού

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης