Τοπικά

Ένας οφθαλμίατρος μας “βάζει τα γυαλιά”

πρωτ. Αθανασίου Τύμπα, θεολόγου – μουσικού

Ο κ. Δημόπουλος Στέφανος, διδάκτορας της Οφθαλμολογίας ο οποίος υπήρξε διευθυντής στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, συνιδρυτής της Πανελλήνιας Οφθαλμολογικής Εταιρίας, χειρούργησε χιλιάδες ασθενείς, πρωθυπουργούς, υπουργούς, επισκόπους, ηγουμένους, μοναχούς ακόμη και τον Όσιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη, έγραψε το εξής άρθρο σε μια εφημερίδα του Άργους. Παραθέτω αποσπάσματα:

«Εργάζομαι στα εβδομήντα μου χρόνια με κέφι και φόβο Θεού και προσπαθώ να είμαι ενήμερος για τις επιστημονικές εξελίξεις στην οφθαλμολογία…όμως ειδικός στον Κορωνοϊό δεν είμαι. Από την άλλη μεριά πνίγηκα από τους άσχετους που βγαίνουν και μιλάνε με ημιμάθεια και με τον μεγάλο του χριστιανικό τους ζήλο βάλανε την κρίση τους πάνω από τις ειδικές επιτροπές της πολιτείας και τις Εκκλησίας…

Παντού βλέπουν προδότες και συνωμοσίες και αυτοί αισθάνονται σαν τον Μάρκο τον Ευγενικό που έσωσε την Ορθοδοξία. Μόνο που και ο άγιος Μάρκος όταν επέστρεψε προσέφυγε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας που δικαίωσε την στάση του και καταδίκασε ολόκληρη την βυζαντινή αντιπροσωπία.

Προσωπικά ακολουθώ την συμβουλή και το παράδειγμα του γέροντα Ανανία Κουστένη και πειθαρχώ στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου. «Ταπείνωση, έλεγε, να φάει η μούρη μας χώμα»… Ακόμη και λάθος να κάνει η εκκλησούλα μας θα την ακολουθήσω και ο Θεός θα με σώσει, γιατί είμαι σε υπακοή στην εκκλησία, έλεγε ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης. Ο γέροντάς μου Αιμιλιανός δεν έδινε το χέρι του να πάρουν ευχή στην Σιμωνόπετρα μπροστά σε Αρχιερέα το ίδιο και ο γέροντας Ανανίας μπροστά σε πνευματικοπαίδι του Αρχιερέα.

Όπως και ο αμαρτωλός παπάς όταν ιερουργεί, τα μυστήρια που κάνει είναι έγκυρα έτσι και οι Αρχιερείς όταν ευρίσκονται στην Ιερά Σύνοδο, ακόμα και ανεπαρκείς και ανάξιοι να είναι, έχουν τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος οι αποφάσεις τους, γι’ αυτό πρέπει όλοι ταπεινά να υπακούμε. Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει συνοδικό σύστημα και αυτή είναι η βασική μας διαφορά από τους καθολικούς και το αλάθητο του πάπα».

Αγαπητοί φίλοι, αν δεν μπορούμε να σεβαστούμε σε καιρό πανδημίας που ο κόσμος γύρω μας πεθαίνει τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου για τον τρόπο Εκκλησιασμού, τις μάσκες και ό,τι άλλο αυτή μας συμβουλεύει και ο κάθε παπάς και λαϊκός κάνει του κεφαλιού του, τι θα γίνει στο μέλλον όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε πιο περίπλοκα ζητήματα όπως είναι π.χ. οι ηλεκτρονικές ταυτότητες και δεν ξέρω εγώ τι άλλο θα προκύψει;

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, ας έχουμε πνεύμα μετανοίας και υπακοής, διότι αυτά είναι που θα μας οδηγήσουν στην αγιότητα αλλά και στην ενότητα της σώματος της Εκκλησίας και της Ελληνοορθόδοξης κοινωνίας μας.

Τέλος συστήνω να ακούσουμε όλοι στο youtube την 3η Ιερατική Διαδικτυακή Σύναξη για την Πανδημία και τα εμβόλια της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως ώστε να ενημερωθούμε σωστά και υπεύθυνα για τις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από τον Covid – 19. Έγινε πριν τέσσερις ημέρες και ομιλούν σπουδαίοι ιατροί, επίσκοποι και ιερείς που ασχολούνται με θέματα βιοηθικής.(p.a.tympas@gmail.com).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ελεύθερος αφέθηκε ο 41χρονος Τρικαλινός που συνελήφθη με 24 κιλά κάνναβη

Έκοψε την πίτα η ΟΛΥΜΠΟΣ. Μπόνους 1,5 εκ. € σε εργαζόμενους και κτηνοτρόφους

Συνεχίζεται ο εμβολιασμός των ιδιωτών γιατρών των Τρικάλων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα και την Ελλάδα.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης