Τοπικά

Ένας Τρικαλινός ψυχίατρος γράφει για τον Π. Καμμένο!!!

Του ψυχιάτρου

Αχιλλέα Οικονόμου

Συγκλονισμένη σήμερα η κοινή γνώμη από τη συμπεριφορά του Πάνου Καμμένου σε ανθρώπους που έχουν χάσει συγγενείς, φίλους, γείτονες ή την περιουσία τους. Κακώς συγκλονίζονται και ουδεμία έκπληξη. Η σημερινή συμπεριφορά αποτελεί μια εντελώς λογική και συνάμα αναμενόμενη συνέχεια του διαχρονικού πολιτικού βίου του Υπουργού Άμυνας. Μιας σπάνιας διαχρονικότητας στην πολιτική σκηνή.

Ο Πάνος Καμμένος εκλέχθηκε άνετα βουλευτής σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις με τη ΝΔ από το 1993 έως το 2009. Ανήκε στη λεγόμενη δεξιά τάση της ΝΔ, με καλές σχέσεις με την εκκλησία και ήταν πάντα θιασώτης κάθε ακραίας συνωμοσιολογικής θεωρίας. Τη διετία 2010-2012 υπήρξε ο αντιμνημονιακός πολιορκητικός κριός του κ. Σαμαρά, εκτοξεύοντας ακραίες κατηγορίες κατά του τότε Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ως μεσίτη (broker) ξένων συμφερόντων. Το 2011, βλέπει ως χρυσή ευκαιρία την μεταμόρφωση του κ. Σαμαρά από αντιμνημονιακό  σε μνημονιακό και ιδρύει το πολιτικό μόρφωμα των ΑΝΕΛ. Στις εκλογές του 2012 λαμβάνει τα απίστευτο ποσοστό του 10.6% και είναι το τέταρτο μεγαλύτερο κόμμα στη χώρα. Ο αντιμνημονιακός του οίστρος συνεχίζεται σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 15 λαμβάνει σχεδόν 5% και σχηματίζει μαζί με τον κ. Τσίπρα την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους και ενώ έχει ψηφίσει μνημόνιο και έχοντας δηλώσει πως αν ποτέ το έκανε θα έφευγε από την πολιτική, ξαναμπαίνει με τους ΑΝΕΛ στη βουλή με 3.7%, διαψεύδοντας τις δημοσκοπήσεις, αλλά και την κοινή λογική.

Ο Πάνος Καμμένος έχει αφήσει πράγματι ανεξίτηλο το στίγμα του στις θεωρίες συνωμοσίας και στη διάδοση fake news. Συγκεκριμένα:

·         Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Τρομοκρατία, θεωρία και πράξη», όπου αναφέρει ότι αρχηγός της 17 Νοέμβρη είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου!

·         Έχει κάνει ερώτηση στη δεκαετία του 90 και υποστηρίζει στη βουλή, ότι στις ταυτότητες και σε κάρτες βρίσκεται το 666 και ο σατανάς! Αναζητήστε στο youtube το σχετικό βίντεο, όπου ο 80 χρονος Ευάγγελος Γιαννόπουλος κάνει πλάκα στον 30 χρονο Καμμένο.

·         Είναι ο πολιτικός που διαχρονικά έχει μιλήσει περισσότερο για μασόνους και τη λέσχη Μπίλντεμπεργκ.

·         Είναι ο βασικός διαμορφωτής του καταστροφικού αντιμνημονιακού αφηγήματος περί προδοτών και ξεπουλήματος της χώρας.

·         Κατηγόρησε Πρωθυπουργό ότι εργάζεται ως μεσάζοντας (broker) ξένων συμφερόντων.

·         Κατηγόρησε και τελικά καταδικάστηκε για το ότι δήλωσε ότι ο Αντρίκος Παπανδρέου κέρδισε κάποια δεκάδες εκατομμύρια από τα CDS.

Χαρακτηριστικό όλων των παραπάνω είναι ότι, εκτός από την καταδίκη του για τα cds δεν είχε καμία συνέπεια. Είναι επίσης χαρακτηριστικό, ότι μετά την καταδίκη του έκανε δηλώσεις ως απόλυτα δικαιωμένος και αφού στη δίκη έλεγε ότι δεν εννοούσε τίποτα και σέβεται τον μηνυτή του. Ο κυρίαρχος λαός επιβράβευσε όλες τις συμπεριφορές του. Εκλέχτηκε όσες φορές κατέβηκε με τη ΝΔ, έγινε υφυπουργός επί Καραμανλή, οι ΑΝΕΛ είναι το μόνο μικρό κόμμα στην ιστορία της μεταπολίτευσης που άντεξε σε 4 διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις να μπει στη βουλή και αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους κορυφαίους υπουργούς και ουσιαστικά συγκυβερνήτης.

Η συνεργασία του με το ΣΥΡΙΖΑ ήταν κατά τη γνώμη μου ότι πιο φυσιολογικό έγινε στην πολιτική τα τελευταία χρόνια. Το αντιμνημονιακό αφήγημα, ο τρόπος που κατηγορούσαν τους αντιπάλους, η γενικότερη πολιτική αισθητική των ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ήταν τόσο κοινή, που η συγκυβέρνησή τους ήταν (όπως θα έλεγε πρώην ποδοσφαιριστής και όψιμος εκφραστής ρατσιστικών και ομοφοβικών απόψεων) σαν να πίνεις ένα ποτήρι νερό. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι η σταθερότητα των κοινοβουλευτικών τους ομάδων δεν έχει προηγούμενο στα μνημονικά χρόνια, παρά την 180 μοιρών (κατά τον μηχανικό Τσίπρα 360) μνημονιακή στροφή το 2015.

Ο Καμμένος είναι κατά τη γνώμη μου ο πολιτικός που κατά βάθος ως πλειοψηφία θαυμάζουμε. Πατριδοκάπηλος, ομοφοβικός, συνωμοσιολόγος, τσαμπουκάς, με αγοραία γλώσσα («στα 4 εσείς»), οπαδός της βίας («λιντσάρετε τον Πάχτα»). Αυτά τα χαρακτηριστικά τον έχουν στον «αφρό» της πολιτικής 25 συνεχόμενα χρόνια. Προσωπικά πιστεύω, πως αν ψηφίζαμε πράγματι με βάση μόνο τα πιστεύω μας, οι ΑΝΕΛ θα είχαν πάνω από 40%. Ίσως να είναι το πιο αδικημένο κόμμα της μεταπολίτευσης. Επομένως, το να μιλά με αυτόν τον ιταμό και χυδαίο τρόπο σε ανθρώπους που μόλις βίωσαν την καταστροφή είναι για τον ίδιο μια αναμενόμενη συνέχεια. Μια συνέχεια που του την προσφέρουμε με γενναιοδωρία 25 χρόνια. Σαν να πίνουμε ένα ποτήρι νερό. Αλλά μάλλον αυτό το νερό δεν θα του φτάσει να σβηστεί η αγανάκτηση εναντίον του. Το εύχομαι τουλάχιστον, γιατί με τον Καμμένο και τον Έλληνα ψηφοφόρο ποτέ δεν ξέρεις.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης