Τοπικά

Ένταση στη δίκη με τις κλεμμένες εικόνες και κατηγορούμενο Τρικαλινό επιχειρηματία

Μέσα σε κλίμα έντασης συνεχίστηκε χθες για 3η ημέρα η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων για τις εκατοντάδες κλεμμένες εικόνες, μεγάλης αξίας και θρησκευτικών κειμηλίων από ναούς και μοναστήρια στην Ήπειρο.

 

 

Οι τόνοι ανέβηκαν κατά την εξέταση του στελέχους του ΥΠΠΟ από την υπεράσπιση του ενός εκ των κατηγορουμένων, του επιχειρηματία από τα Τρίκαλα, σχετικά με την ταύτιση των κλεμμένων εικόνων που βρέθηκαν σε γκαλερί στο Λονδίνο και εκείνων που ισχυρίζεται, πως ανήκουν στην προσωπική του συλλογή.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης κατέθεσε στο δικαστήριο όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσε από τις δικές του έρευνες, τις πληροφορίες, τις συνομιλίες που είχε με τους κατηγορουμένους, ενώ κατέθεσε, πως τα κλειδιά από τις περισσότερες εκκλησίες που λεηλατήθηκαν, τα είχε ο αρχιμανδρίτης που φέρεται ως εγκέφαλος του κυκλώματος, με την ιδιότητα που είχε. Σημειώνεται ότι την Τετάρτη στο Δικαστήριο είχε καταθέσει και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος.

«Είναι ένα δυστύχημα η λεηλασία των ναών και των μοναστηριών. Είναι δυστύχημα να αρπάζονται εικόνες και ιερά θρησκευτικά κειμήλια και να βρίσκονται στις αγορές του κόσμου» τόνισε σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης αμέσως μετά την εξέτασή του ως μάρτυρα κατηγορίας. Ο κ. Μάξιμος επισήμανε πως είναι σε δύσκολη θέση, καθώς κατηγορούμενοι στο εδώλιο κάθονται ένας Αρχιμανδρίτης πρώην Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης και ένας ιερέας, ωστόσο υπογράμμισε πως έχει εμπιστοσύνη στις Αρχές και τη Δικαιοσύνη.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης