Τοπικά

“Έξυπνη Οικονομία” για το φυσικό αέριο (video)

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας κατά τη συνέντευξή του στην εκπομπή «Έξυπνη Οικονομία» του TV100, αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση και στη μεταβλητότητα που επικρατεί στην παγκόσμια αγορά του φυσικού αερίου.

 

Εν μέσω των γεωπολιτικών αναταράξεων και της ενεργειακής κρίσης, ο κ. Μπακούρας ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να επιτύχει την ενεργειακή της ασφάλεια και τη δυναμική της αξιοποίησης των ανανεώσιμων αερίων προς την κατεύθυνση αυτή. Ειδικά για την Ελλάδα, τόνισε ότι χώρα είναι θωρακισμένη ενεργειακά, ενώ χάρις την ανάπτυξη των υποδομών,  μετατρέπεται σε Πύλη Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου και κόμβο ενεργειακής ασφάλειας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, συμβάλλοντας στην προστασία εφοδιασμού των καταναλωτών.

Αναφερόμενος στον Αναπτυξιακό Σχεδιασμό της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για το 2022 ο κ. Μπακούρας παρέθεσε το χρονοδιάγραμμα ένταξης των νέων περιοχών στο δίκτυο διανομής, υπογραμμίζοντας τη σημασία της μετάβασης στη χρήση του φυσικού αερίου – την πιο αποδοτική, ασφαλή και αξιόπιστη μορφή ενέργειας- για κάθε καταναλωτή.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης