Ροή Τοπικά

Έπεσε η αυλαία του παζαριού. Τι είδαμε και τι… θέλουμε

Χωρίς τη συμμετοχή Τρικαλινών εμπόρων και με λιγότερο κόσμο από άλλες χρονιές, το παζάρι «φωνάζει» πως θέλει ανανέωση…

Το trikalavoice.gr  καταγράφει όσα είδε στο φετινό παζάρι της πόλης, θετικά και αρνητικά και… ρίχνει ιδέες για του χρόνου. Αν και υπάρχουν φωνές περί κατάργησής του, αυτό βρίσκει αντίθετη τη πλειοψηφία των Τρικαλινών. Είναι μια παράδοση που πρέπει να συνεχιστεί, ίσως με λίγες μικρές παρεμβάσεις.

Τι είδαμε;…

  1. Απολαύσαμε… χαλβά και λουκάνικα (… λες και είμαστε νηστικοί τις υπόλοιπες μέρες) σε υπαίθριες ψησταριές και χαλβαδοπωλεία. Τσικνιστίκαμε, το ευχαριστηθήκαμε και το λατρέψαμε. Σταθερή αξία…
  2. Είδαμε πολλούς πιτσιρικάδες, οι οποίοι καίτοι χαμένοι στον μαγικό κόσμο του ίντερνετ, δείχνουν μια σταθερή πίστη σε παραδοσιακά δρώμενα.
  3. Δεν είδαμε Τρικαλινούς εμπόρους. Η πλειοψηφία των πραματευτάδων ήταν αλλοδαποί, χωρίς καμία σχέση και επαφή με την τοπική κοινωνία. Ίσως ο Δήμος να μπορούσε να βρει μια φόρμουλα συνεργασίας με τους Τρικαλινούς εμπόρους, να μπουν κι αυτοί στο παζάρι (π.χ. με το στοκ εμπόρευμα της χρονιάς) και να τονωθεί έτσι το αγοραστικό ενδιαφέρον των καταναλωτών.
  4. Το λούνα πάρκ με νέα παιχνίδια και δράσεις αποτέλεσε σημείο αναφοράς για μικρούς και μεγάλους.
  5. Είδαμε τα γνωστά προβλήματα καθαριότητας στους δρόμους πέριξ του παζαριού και ζήσαμε τη δικαία γκρίνια των κατοίκων των Καρυών.
  6. Δεν είδαμε παράλληλες εκδηλώσεις (π.χ. στη Λάρισα διοργανώνουν καθημερινά συναυλίες και άλλα δρώμενα) και αλήθεια έλειψαν.
  7. Αναμένουμε… δημόσιο διάλογο για να δούμε πως αλήθεια μπορούμε να δώσουμε την αίγλη του παρελθόντος στο παζάρι των Τρικάλων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης