Τοπικά

Έρχονται διασταυρώσεις εισοδημάτων για τους ιδιοκτήτες Airbnb

Σφίγγει περαιτέρω ο κλοιός για τους ιδιοκτήτες ακινήτων με εισοδήματα από βραχυχρόνια μίσθωση (AIRBNB) που δεν έχουν δηλώσει τα ακίνητα τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ λαμβάνοντας και τον αριθμό Μητρώου.

 

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινούν έλεγχοι διασταύρωσης των στοιχείων, ενώ οι φορολογούμενοι που έχουν δηλώσει τα ακίνητά τους σε πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων, έχουν προθεσμία έως τις 28 Φεβρουαρίου για να οριστικοποιήσουν τα στοιχεία των ακινήτων τους στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, για το έτος 2021.

Τα στοιχεία αυτά, θα διασταυρωθούν με τα στοιχεία από τις πλατφόρμες Airbnb, Booking.com και VRBO, του ομίλου της Expedia όπως προβλέπεται στο πρωτόκολλο συνεργασίας που έχουν υπογράψει.

Στις περιπτώσεις  που διαπιστωθεί ότι ακίνητα δεν έχουν δηλωθεί στο “Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής”, είτε αναρτήθηκαν σε ψηφιακές πλατφόρμες χωρίς εμφανή αναγραφή του Αριθμού Μητρώου Ακινήτου (Α.Μ.Α.) Βραχυχρόνιας Διαμονής ή του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας (Ε.Σ.Λ.) ή του Μοναδικού Αριθμού Γνωστοποίησης (Μ.Α.Γ.) τότε αποστέλλονται στις Δ.Ο.Υ. τα στοιχεία των ακινήτων και των “Διαχειριστών” και οι ιδιοκτήτες καλούνται στην  Εφορία για εξηγήσεις.

Στα Τρίκαλα, σε επίπεδο Νομού, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγει το trikalavoice.gr, υπολογίζονται τα Airbnb σε πάνω από 300.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης