Τοπικά

Έρχονται νέα μέτρα μετά την έκρηξη κρουσμάτων-Που εντοπίστηκαν τα 101 στα Τρίκαλα

Νέα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, επεξεργάζεται η κυβέρνησης μετά την αυξητική τάση σε ημερήσια κρούσματα, νοσηλείες, θετικότητα αλλά και διασωληνώσεις που διαπιστώνουν οι ειδικοί την τελευταία εβδομάδα, την ώρα που το σύστημα Υγείας πιέζεται ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα.

 

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι χθες σημειώθηκε νέο άλμα στις μολύνσεις με 3.739 νέα κρούσματα, τη στιγμή που και ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι υψηλός με 356 ασθενείς να νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στις ΜΕΘ της χώρας.

Στα Τρίκαλα όπου χθες βεβαιώθηκαν ακόμη 101 κρούσματα επικρατεί έντονη ανησυχία. Τα 30 από αυτά ωστόσο καταγράφηκαν στις φυλακές.

Τα νέα, δραματικά στοιχεία για την πανδημία, αναμένεται να εξετάσει και η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους κύκλους των ειδικών συζητούνται διάφορες λύσεις προκειμένου να αποφευχθεί μία γενικευμένη επιδημιολογική έξαρση.

Οι λύσεις των επιστημόνων αν ξεφύγει η κατάσταση

Προκειμένου λοιπόν να μην εξαπλωθεί περαιτέρω η πανδημία, οι ειδικοί συζητούν τρία βασικά μέτρα, τα οποία πιθανώς να προτείνουν στην κυβέρνηση αν το κρίνουν απαραίτητο. Αυτά είναι:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
  • Ενισχυμένη προστασία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (χρήση διπλής μάσκας)
  • Απαγόρευση εκδηλώσεων με μεγάλο αριθμό ατόμων

Δεδομένου μάλιστα πως δεν υπάρχουν πια εξειδικευμένα μέτρα στις λεγόμενες «κόκκινες περιοχές», τα μέτρα αυτά αναμένεται –σε περίπτωση που εφαρμοστούν- να έχουν καθολική ισχύ, δηλαδή να ισχύουν και για τους εμβολιασμένους αλλά και για τους ανεμβολίαστους.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης