Τοπικά

Έρχονται σύγχρονα τρένα στη γραμμή Αθήνα-Καλαμπάκα (το 2026)

Στην τελική ευθεία περνά ο σιδηροδρομικός διαγωνισμός της ΕΡΓΟΣΕ για την ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα. Το έργο βρίσκεται στην προσυμβατική του περίοδο και στόχος είναι η υπογραφή των συμβάσεων εντός του Φθινοπώρου.

 

Μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν εγκριθεί οι συμβάσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο και στη συνέχεια να παρουσιαστούν τα έργα στη Βουλή.  Με αυτό το έργο, αλλά και τη γραμμή Αίγιο-Ρίο ολοκληρώνεται η δημοπράτηση μεγάλων σιδηροδρομικών έργων μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020. Ανάδοχος για το τμήμα Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα είναι η ΑΒΑΞ.

Η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα θα δώσει τη δυνατότητα για δρομολόγηση σύγχρονων τρένων από την Αθήνα μέχρι Τρίκαλα και Καλαμπάκα.

Με την λειτουργία της ηλεκτροκίνησης η διαδρομή Αθήνα-Καλαμπάκα θα μπορεί να καλύπτεται σε λιγότερο από 3 ώρες με αναβάθμιση της  σιδηροδρομικής ασφάλειας αλλά και της εμπειρίας του επιβάτη. Αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις, το 2026 θα μπορούν να ξεκινήσουν τα πρώτα δρομολόγια με ηλεκτροκίνητα τρένα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης