Ροή Τοπικά

Έτσι θα είναι η νέα κεντρική πλατεία των Τρικάλων

Αλλάζει όψη η κεντρική πλατεία των Τρικάλων καθώς ολοκληρώθηκε η μελέτη ανακατασκευής της και ξεκινούν άμεσα οι εργασίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikakavoice.gr  η ανακατασκευή της γέφυρας εντάσσεται στο σχέδιο ριζικών αλλαγών και αναβάθμισης της λαϊκής αγοράς της πόλης. Τα έργα θα ξεκινήσουν μαζί, μέσα στις επόμενες εβδομάδες και θα ολοκληρωθούν, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Ειδικά για την πλατεία η μελέτη περιλαμβάνει περισσότερο πράσινο και καθιστικά, ενώ θα σπάσει ένα μέρος της (από τη πλευρά των Mikel) προκειμένου να δημιουργηθεί ασφαλής χώρος στάσης και στάθμευσης για την πιάτσα των ΤΑΞΙ. Στην κεντρική πλατεία μεταφέρεται και το terminal bus  του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων, καθώς ένθεν κακείθεν της πλατείας (από τη πλευρά του «Γερμανού» και από την πλευρά των Mikel)  μεγαλώνουν κατά 1 μέτρο τα πεζοδρόμια και εκεί θα σταματούν πλέον τα λεωφορεία, ενώ θα λειτουργούν και τα εκδοτήρια.

Πρόκειται για ένα συνολικά φιλόδοξο σχέδιο το οποίο με την ολοκλήρωσή του αναμένεται να αλλάξει ριζικά το κέντρο της πόλης.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης