Τοπικά

Έφτασαν τα self tests στα Τρίκαλα. 75 σε κάθε φαρμακείο

Παραδόθηκαν στα φαρμακεία των Τρικάλων τα πρώτα self tests για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr σε κάθε φαρμακείο παραδόθηκαν εβδομήντα πέντε (75) self tests και όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η διάθεση για τους μαθητές του λυκείου και τους καθηγητές θα αρχίσει από την Πέμπτη και θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια τους κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Το σύστημα θα καταγράφει αυτόματα τη διάθεση των τεστ και με το που θα εξαντλούνται τα πρώτα 50 σε κάποιο φαρμακείο θα φτάνει νέα παρτίδα.

Εντωμεταξύ τον τρόπο με τον οποίο θα διενεργείται το self-test περιγράφει βίντεο, που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας.

Η γιατρός του ΕΟΔΥ, Αικατερίνη Στάρκα, παρουσιάζει βήμα προς βήμα το πώς θα γίνουν οι διαδικασίες του αυτοελέγχου από όλους τους πολίτες.

Τα βήματα για το self-test

Όπως είπε, το self-testing είναι μία διαδικασία εύκολη και απλή που χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες για τη λειτουργία των σχολείων. Τα βήματα είναι τα εξής:

Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ τους. Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν μαθητές και εκπαιδευτικοί λυκείου από αύριο σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και από την Παρασκευή στην υπόλοιπη χώρα. Από την ερχόμενη Δευτέρα θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ.
Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ θα μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή την Δευτέρα το πρωί.
Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα και την Ελλάδα.

Περιηγηθείτε στο νέο site της πόλης, το trikalaeikones.gr και μοιραστείτε τις εμπειρίες σας.

 

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης