Τοπικά

Έφτασαν τους 72.000 οι εμβολιασμένοι στα Τρίκαλα

Συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς τις τελευταίες μέρες το εμβολιαστικό πρόγραμμα στον ν. Τρικάλων με όλο και περισσότερο κόσμο να σπεύδει να καλυφθεί έναντι του covid-19.

 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ χθες στον ν. Τρικάλων έσπασε το φράγμα των 72.000 εμβολιασμένων, φτάνοντας στους 72.031. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Τετάρτη 170 συμπολίτες μας έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ άλλοι 121 τον ολοκλήρωσαν και 347 προχώρησαν και στην τρίτη δόση. Είναι η αυστηροποίηση των μέτρων; Είναι ο φόβος; Όλα παίζουν το ρόλο τους.

Εντωμεταξύ παρότι η πιθανότητα ενός καθολικού lockdown διαψεύδεται κατηγορηματικά από το Μέγαρο Μαξίμου, οι πιθανές εκδοχές της εξέλιξης της πανδημίας το επόμενο διάστημα, μαζί με τα επιδημιολογικά δεδομένα μελετώνται συστηματικά για παν ενδεχόμενο, αν και οι όποιες αποφάσεις δεν αναμένεται να ληφθούν άμεσα, δεδομένου ότι και τα νέα μέτρα ισχύουν μέχρι τις 22 Νοεμβρίου.

Περιθώρια, ωστόσο, διορθωτικών κινήσεων στο υφιστάμενο πλαίσιο μέτρων, αλλά και περαιτέρω περιορισμοί, εστιασμένοι στους ανεμβολίαστους, δεν αποκλείεται να υπάρξουν, αν κάτι τέτοιο εκτιμηθεί ως αναγκαίο, ιδίως λόγω της ασφυκτικής πίεσης που δέχεται ήδη το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης