Τοπικά

Έφυγε από τη ζωή ο Ηρακλής Μπλουγούρας, ιστορικός πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων

Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τετάρτης στα 86 του χρόνια μια εμβληματική προσωπικότητα  της τοπικής κοινωνίας, ο ιστορικός πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, Ηρακλής Μπλουγούρας.

 

Άνθρωπος δραστήριος και πνεύμα ανήσυχο ο Ηρακλής Μπλουγούρας, μαζί με τα αδέρφια του Δημήτρη και Νίκο, έστησαν το πρώτο πολυκατάστημα στα Τρίκαλα, στις αρχές της δεκαετίας του ΄70, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας την εποχή εκείνη. Με διάθεση προσφοράς ασχολήθηκε ενεργά με τον Εμπορικό Σύλλογο Τρικάλων, του οποίου διετέλεσε πρόεδρος μέχρι και το 2011, ενώ παράλληλα οι συνάδελφοί του τον εμπιστεύτηκαν ως πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπόρων Θεσσαλίας και τον ανέδειξαν αντιπρόεδρο και γενικό γραμματέα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. Κατάφερε με τις γνώσεις και του σεβασμού που έχαιρε να ιδρύσει παράρτημα του ΚΑΕΛΕ στα Τρίκαλα, στο οποίο και παρέμεινε μέχρι πρότινος υπεύθυνος.

Παρέμενε στο γραφείο του, επί της οδού Σωκράτους, πρωί απόγευμα, έβλεπε κόσμο και έδινε συμβουλές πολύτιμες σε όλους. Περνούσε πολύ από τον χρόνο του με την αγαπημένη του σύζυγο Όλγα, στα Στουρναρέικα, τόπο καταγωγής της οικογένειας. Εκεί υποδέχονταν φίλους και γνωστούς και πάντα πρόθυμα τους φιλοξενούσε. Άνθρωπος καλός, με αγαθές προθέσεις, με χιούμορ αστείρευτο. Θα μας λείψει πολύ. Θα μας λείψει και προσωπικά σαν Βασίλης Αλεξίου και σαν trikalavoice.gr.

Καλό παράδεισο κύριε Ηρακλή, ο Θεός να σε αναπαύει.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα της Εξοδίου Ακολουθίας θα γίνουν γνωστά εντός της ημέρας. Κηδεύεται αύριο στις 2 μ.μ. εκ του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Μπάρας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης