Τοπικά

Α΄ και Γ΄ Έπαινος στον Γιώργο Μανάκο, μαθητή των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά»,

Ο μαθητής της Α΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά» Γιώργος Μανάκος απέσπασε Α΄ Έπαινο στην κατηγορία σύνθεσης και Γ’ Έπαινο στην κατηγορία ενορχήστρωσης στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Διαγωνισμό σύνθεσης μουσικής για ταινία, ενορχήστρωσης και μελοποίησης ποιήματος από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών.

Ο μαθητής Γιώργος Μανάκος μάς μεταφέρει τις εντυπώσεις του από την τελετή βράβευσης στην οποία συμμετείχε την Παρασκευή 2 Μαρτίου στην αίθουσα Χ.Α.Ν. στην Αθήνα: «Φέτος, για τρίτη φορά, η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών οργάνωσε έναν πανελλήνιο και παγκύπριο διαγωνισμό σύνθεσης μουσικής για ταινία, ενορχήστρωσης και μελοποίησης ποιήματος. Έχοντας συμμετάσχει και διακριθεί στους δύο προηγούμενους διαγωνισμούς, χάρηκα όταν μου ανακοινώθηκε ότι διοργανωνόταν για τρίτη φορά. Αποφάσισα, λοιπόν, να συμμετάσχω σε δύο κατηγορίες, στην σύνθεση μουσικής για ταινία και στην ενορχήστρωση με το ίδιο έργο. Αν και για εμένα πιο σημαντικό ήταν να απολαύσω την δημιουργική διαδικασία της σύνθεσης, σίγουρα ξαφνιάστηκα θετικά όταν έμαθα ότι βραβεύθηκα με Α’ Έπαινο στην κατηγορία σύνθεσης και Γ’ Έπαινο στην κατηγορία ενορχήστρωσης. Έτσι, ταξίδεψα στην Αθήνα για την τελετή απονομής βραβείων, όπου επίτιμος προσκεκλημένος ήταν ο σπουδαίος συνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος. Εκεί η Ένωση Λογοτεχνών έκανε αναφορά στο έργο του και έπειτα εκτελέστηκαν σημαντικά έργα του από μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «Δούκα» της Αθήνας. Στη συνέχεια, βραβεύθηκαν παιδιά για όλες τις κατηγορίες, από τάξεις Δημοτικού έως και Λυκείου, που είχαν έρθει από μακρινά σημεία της χώρας. Η εκδήλωση αποτέλεσε σημαντική εμπειρία για εμένα, καθώς όχι μόνο γνώρισα έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες, αλλά επίσης ξανασυνάντησα παιδιά που γνώριζα από την περσινή εκδήλωση».

Ο Σύλλογος Διδασκόντων τον συγχαίρει θερμά και του εύχεται να συνεχίσει την ενασχόλησή του με τον όμορφο κόσμο της Μουσικής.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης