Τοπικά

Αίτημα για δεύτερο νευρολόγο στο νοσοκομείο Τρικάλων

Με χαρά πληροφορήθηκα από τα τοπικά ΜΜΕ ότι νευρολόγος θα επισκέπτεται περιοδικά τα περιφερειακά Κέντρα Υγείας, προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες ασθενών με νευρολογικές παθήσεις. Είναι σίγουρα μια θετική κίνηση, καθώς μετριάζεται ο κόπος και το κόστος των ασθενών, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει και η δυνατότητα να ελεγχθούν και άλλες περιπτώσεις που χρήζουν νευρολογικής εκτίμησης.

 

 

Η χαρά μου όμως αυτή μετριάστηκε όταν πληροφορήθηκα ότι η νευρολόγος που θα επισκέπτεται τα Κέντρα Υγείας είναι η κ. Μπέλλου, η μοναδική νευρολόγος του νοσοκομείου Τρικάλων. Φυσικά, αυτό δεν έχει να κάνει με την εξαίρετη επιστημονική της κατάρτιση, ούτε με την αγάπη που προσωπικά γνωρίζω ότι δείχνει προς τους ασθενείς. Ο λόγος που μετριάστηκε η χαρά μου είναι άλλος.

Εδώ και πολλά χρόνια, από την περίοδο που υπηρετούσε ο αείμνηστος Γιάννης Παπακωνσταντίνου, συζητούσαμε για την ανάγκη να στελεχωθεί το νοσοκομείο Τρικάλων από δεύτερο νευρολόγο και να έχουν οι νευρολογικοί ασθενείς την σχετική τους αυτονομία, αλλά και άνετη πρόσβαση στις θεραπείες και τις νοσηλείες τους. Ο αδόκητος θάνατος του κ. Παπακωνσταντίνου άφησε το νοσοκομείο ακάλυπτο για ένα χρονικό διάστημα και με την έλευση της κ. Μπέλλου βρισκόμαστε στο θετικό μεν σημείο να υπηρετεί μία εξαίρετη νευρολόγος στο νοσοκομείο της πόλης μας, από άποψη όμως στελεχικού δυναμικού να βρισκόμαστε εκεί που βρισκόμασταν στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Θεωρώ λοιπόν ότι δεν είναι σωστό να «κάνουμε λάστιχο» τους γιατρούς μας, προκειμένου να καλυφθούν οι πολλές ανάγκες. Σκεφτείτε τι πρέπει να κάνει η μία νευρολόγος του νοσοκομείου: Να βλέπει προγραμματισμένα ραντεβού, να συνταγογραφεί, να εκτιμά έκτακτα περιστατικά (τροχαία, εγκεφαλικά κτλ), να διαγιγνώσκει νέα περιστατικά και, εδώ και λίγο καιρό, να επισκέπτεται και τα περιφερειακά Κέντρα Υγείας.

Είναι φανερό ότι, καθώς ακόμα και για τους νευρολόγους η ημέρα έχει μόνο 24 ώρες, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει συνεχής υποστήριξη για όλα αυτά από μία και μόνη νευρολόγο. Επαναφέρω λοιπόν δημοσίως το αίτημα μου για πρόσληψη και δεύτερου νευρολόγου στο νοσοκομείο Τρικάλων, έστω και επικουρικού. Καταλαβαίνω ότι οι ελλείψεις είναι πολλές και σε διάφορες ειδικότητες, όμως πιστεύω ότι και λογικό είναι το αίτημα αυτό και θα βελτιώσει το επίπεδο της ζωής πολλών ανθρώπων που χρονίως ή εκτάκτως έχουν την ανάγκη νευρολόγου.

Κώστας Μιχαλάκης

Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης