Τοπικά

Αγία και Μεγάλη Δευτέρα

13 Απριλίου, Αγία και Μεγάλη Δευτέρα,  Ιωσήφ του Δικαίου. Τις πρώτες μέρες της Μ. εβδομάδας ακούγεται το τροπάριο “Ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός” νύμφη είναι η ψυχή του καθενός και νυμφίος ο Χριστός που ζητά την αφοσίωση της σ’ αυτόν.

Από τη χαρά και τη λαμπρότητα των εορτών του Λαζάρου και των Βαΐων, εισήλθαμε στο σκοτάδι της Μεγάλης Εβδομάδας και με οδηγό τον Σταυρό θα περάσουμε στην άλλη άκρη του “τούνελ” (καθότι Πάσχα=πέρασμα) όπου θα αντικρύσουμε το άδυτο φως της Ανάστασης. Φέτος όμως θα γιορτάσουμε εντελώς διαφορετικά, τρόπον τινά όπως περιγράφει ο Απόστολος Παύλος στην προς Γαλάτας επιστολή που λέει: “Μας φρουρούσε ο νόμος, ήμασταν φυλακισμένοι ώσπου να φανερωθεί ο μελλοντικός Σωτήρας μας. Ο νόμος λοιπόν ήταν σκληρός παιδαγωγός για μας” κάπως έτσι λοιπόν σ’ αυτή την κατάσταση βρισκόμαστε και ποιος άλλος είναι ο Σωτήρας που περιμένουμε; Φυσικά ο Χριστός, που θα τον δούμε εν τέλει να νικά κατά κράτος τον θάνατο και τη φθορά.

Κάθε μέρα πρωί-απόγευμα θα μεταδίδονται οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας από ραδιοφωνικές και διαδικτυακές συνδέσεις.

Ευθύμιος Σπύρου

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης