Ροή Τοπικά

Αγανακτισμένοι οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος που κάηκε στα Τρίκαλα

Τι λένε για όσα συνέβησαν και για τη φωτιά που κατέκαψε το διαμέρισμά τους ανήμερα του Πάσχα.

Η καταστροφή ήταν ολοκληρωτική (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Αναλυτικά η επιστολή που έλαβε και φιλοξενεί το trikalavoice.gr:

«Όλα έγιναν στάχτη μέσα σε μια ώρα, χάθηκαν οι κόποι 40 ετών,  στο διαμέρισμα αυτό έμεναν οι γονείς μου, φυγαδεύσαμε τους παππούδες στο χωριό…έφυγαν χωρίς να προλάβουν να πάρουν τίποτα. Ούτε μια φανέλα, ούτε τα χάπια τους δεν πρόλαβαν να πάρουν. Αγανακτισμένη δηλώνει η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος,  γνωστή  διακοσμήτρια Γιάννα Πασσιά .

Τη θλίψη διαδέχεται η οργή. Οι ιδιοκτήτες Γιάννα και Βασίλης Πασσιάς  που είδαν τις φλόγες να καταστρέφουν την περιουσία τους κάνουν τον απολογισμό και ξεσπούν. Όπως λένε εντόπισαν λάθη και παραλείψεις κατά τη διάρκεια της φωτιάς, που δεν σβήστηκε έγκαιρα και έκαψε και τα δυο διαμερίσματα του 3ου ορόφου της πολυκατοικίας όπου διαμένουν. Οι φωτογραφίες από την οικία που καταστράφηκε ολοσχερώς και έρχονται στο φως λίγες ώρες μετά το σβήσιμο της πυρκαγιάς είναι αποκαλυπτικές…

Ας τα πάρουμε από την αρχή όπως μας τα διηγήθηκε η ιδιοκτήτρια :

‘’Η φωτιά ξεκίνησε από τον 3ο όροφο όπου ήταν το barbeque και όλη η οικογένεια περίπου 5 άτομα, και λόγω της ημέρας του Πάσχα θα ψήναμε εκεί.

Στις 8.40 ανάψαμε τη φωτιά …και μετά από λίγη ώρα είδαμε καπνό στην καμινάδα του barbeque μετά από υπόδειξη του γείτονα μας και σπεύσαμε να την σβήσουμε ρίχνοντας  οι ίδιοι νερό με το λάστιχο της βεράντας.

Όταν είδαμε ότι ο καπνός άρχισε να πυκνώνει, παρά τις προσπάθειες που καταβάλαμε, ειδοποιήσαμε αμέσως την Πυροσβεστική, με καταγεγραμμένη ώρα τις 8.50 σύμφωνα με κλήση που έγινε από την Πυροσβεστική προς την Αστυνομία.

Η Πυροσβεστική έφτασε επί της οδού Παγκάλου & Σωκράτους  περίπου στις 9.05 με ένα όχημα και ελάχιστα άτομα. Φτάνοντας μας ζητήθηκε να εκκενώσουμε την οικοδομή και να απομακρυνθούμε από το κτήριο, το οποίο κάναμε άμεσα. Οι πυροσβέστες από το  Πυροσβεστικό όχημα που βρισκόταν επί της Παγκάλου  μας ζήτησαν πρόσβαση από την διπλανή οικοδομή, τους οδηγήσαμε στην ταράτσα, περιμένοντας να ρίξουν νερό με την μάνικα. Δυστυχώς η πρώτη μάνικα ήταν τρύπια, ακολουθεί δεύτερη προσπάθεια με άλλη μάνικα και αυτή αποδεικνύεται τρύπια. Έχουν περάσει 20 λεπτά χωρίς να έχει…και η φωτιά είχε ήδη επεκταθεί στο πρώτο διαμέρισμα του 3ου ορόφου.

Περνώντας τραγικά τα λεπτά έρχεται το 2ο Πυροσβεστικό όχημα,  δεν μπορούσε να συνδέσει τη μάνικα με το νερό, ψάχνοντας απεγνωσμένα τρόπο, ξεκίνησε να πέφτει το πρώτο νερό της κατάσβεσης μετά από 20 λεπτά. Ενημερώνω τον υπεύθυνο αξιωματικό μαζί με τους γείτονες που είχαν όλοι κατέβει στην πλατεία Λαναρά, και τους ευχαριστώ για την στήριξη, ότι έχει ανοίξει πρόσβαση από την διπλανή πολυκατοικία επί της οδού Σωκράτους και είχαν περάσει ήδη 45 λεπτά.

Τότε εγώ ζήτησα επίμονα και 3ο όχημα για να σωθεί έστω το δεύτερο διαμέρισμα του 3ου ορόφου ώστε να μην απλωθεί η φωτιά και στην διπλανή οικοδομή, επί της Σωκράτους, βλέπετε η περιοχή μας είναι πυκνοκατοικημένη και ο φόβος εξάπλωσης ήταν μεγάλος.

Εν τω μεταξύ είχε μπει πυροσβέστης με μάνικα από το ισόγειο στο κλιμακοστάσιο του σπιτιού και έριξε νερό, ενώ είχαν περάσει ήδη πάνω από 45 λεπτά.

Χάθηκε πολύτιμος χρόνος καθώς και το 2ο όχημα δεν είχε αρκετό νερό σύμφωνα και με τις μαρτυρίες των γειτόνων . Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν καίγεται και η στέγη του 2ου διαμερίσματος.  Παράλληλα έχει ενημερωθεί και η Πυροσβεστική υπηρεσία Καλαμπάκας όπου ζητήθηκε και 4ο όχημα για την ενίσχυση της πυρόσβεσης. Το όχημα αυτό δεν έφτασε ποτέ λόγω βλάβης …και επιστρατεύτηκε 5ο όχημα το οποίο όταν έφτασε είχαν καεί ήδη τα πάντα στον 3ο όροφο.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να διορθώσω την δήλωση του αξ/κου κου Γαλάνη ο οποίος αναφέρθηκε ότι ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική στις 9.10 και ότι έσπευσε με 4 οχήματα για την κατάσβεση της φωτιάς. Μαρτυρίες της οικογένειας μου αλλά και των 200 περίπου κατοίκων της περιοχής δηλώνουν ακριβώς το αντίθετο.

Γνωρίζοντας ότι κάθε αξιωματικός υπηρεσίας όταν αναλαμβάνει υπηρεσία, ελέγχει τα όχηματα και τον εξοπλισμό τους, δεν μπορώ να δεχθώ ότι υπήρχαν τόσο τραγικές ελλείψεις, όπως τρύπιες μάνικες και οι κλίμακες από τα οχήματα ήταν όλες χαλασμένες. Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε καμία κλίμακα από κανένα πυροσβεστικό όχημα;‘’

Άραγε τι έφταιξε; Πως, σύμφωνα με δήλωση του κου Γαλάνη, με 4 οχήματα και 15 πυροσβέστες δεν μπόρεσαν να κατασβέσουν μια τέτοια φωτιά στο κέντρο των Τρικάλων ; …!

Πολλά είναι τα ερωτήματα που υπάρχουν στην οικογένεια και δικαίως θα περιμένουν την εξέλιξη της υπόθεσης».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης