Τοπικά

Αγιασμός στον “Ελεήμονα Σαμαρείτη” στα Τρίκαλα

Με την παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 18 Νοεμβρίου ο καθιερωμένος αγιασμός στον «Ελεήμονα Σαμαρείτη» επί τη ενάρξει των κηρυγμάτων της τρέχουσας περιόδου στην αίθουσα της Αδελφότητος.

Ο Σεβασμιότατος στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην ιερή περίοδο της Σαρακοστής των Χριστουγέννων σημειώνοντας ότι”οι ύμνοι στη λατρεία μας θυμίζουν πως έχουμε εισέλθει σε αυτή την ιερή περίοδο, πως με τρόπο πνευματικό έχουμε πάρει κι εμείς το δρόμο που οδηγεί στη νοητή Βηθλεέμ, δηλ. την Εκκλησία, στην οποία ο Χριστός γεννιέται για να αναγεννήσει κάθε άνθρωπο που ειλικρινά πιστεύει σ’ Αυτόν ως προσωπικό του Σωτήρα”.

Δεν παρέλειψε επίσης να τονίσει ότι “πρέπει να έχουμε πάντα υπόψιν μας ότι για την Εκκλησία μας η αληθινή νηστεία δεν είναι μόνο η αποχή από τροφές, αλλά και η αποχή από πάθη και αμαρτίες. Επιδίωξή μας λοιπόν για τούτη την περίοδο είναι και η πνευματική νηστεία, δηλ. η αποφυγή της αμαρτίας και η τήρηση του θελήματος του Θεού, η σταθερότητα νου και σκέψης, η εφαρμογή της αγάπης, η συγχωρητικότητα, η ελεημοσύνη και η απόκτηση ακόμη μεγαλύτερης αρετής”.

 

Ακολούθως ευχήθηκε στον  Αρχιμανδρίτη και Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεώς μας π. Χαρίτωνα Μανιτάρα και στους πιστούς που παρέστησαν υγεία και συνέχιση του ωφέλιμου πνευματικού τους έργου.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης