Τοπικά

Αγοραστός: “Θα ξαναστήσουμε τη Θεσσαλία, θα ξαναγίνουμε Περιφέρεια-πρότυπο”

Ο Σεπτέμβριος ήταν ο δυσκολότερος μήνας στη ζωή του Κώστα Αγοραστού, δοκιμάστηκε και ο ίδιος προσωπικά όπως και όλη η Θεσσαλία από τη πρωτοφανή Θεομηνία που διήρκησε… 20 ολόκληρες μέρες, από τον Daniel έως τον Elias.

 

 

Τα όσα συνέβησαν τα τελευταία 24ωρα στη Νέα Υόρκη (δείτε ΕΔΩ) με πρωτοφανείς πλημμύρες να σαρώνουν τη μεγαλύτερη πόλη του κόσμου επιβεβαιώνουν ότι πλέον μπαίνουμε σε μια νέα εποχή όπου ακραία καιρικά φαινόμενα θα δημιουργούν καταστάσεις που μόνο σε ταινίες βλέπαμε παλιότερα. Το βιώσαμε κι εμείς στη Θεσσαλία και στα Τρίκαλα και στη Λάρισα και στη Καρδίτσα και πολύ περισσότερο στο Βόλο. Οι υποδομές μας δεν άντεξαν, χωριά ισοπεδώθηκαν. Και τώρα;… Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας λέει σε κάθε ευκαιρία ότι τώρα δεν είναι ώρα για λόγια, αλλά για πολλή δουλειά, να ανασκουμπώσουμε τα μανίκια και να φτιάξουμε τη Θεσσαλία, να την ξαναστήσουμε και να τη φτιάξουμε ξανά Περιφέρεια-πρότυπο.

Ο ίδιος ο Κώστας Αγοραστός μοιράζεται καθημερινά το χρόνο του μεταξύ του συντονισμού των εργασιών που εκτελούνται σε όλη τη Θεσσαλία για αποκατάσταση των υποδομών στα οδικά δίκτυα και όχι μόνο, και του γραφείου του με συνεχείς συσκέψεις με εξειδικευμένους επιστήμονες οι οποίοι μελετούν τη μορφολογία των εδαφών του γεωγραφικού μας διαμερίσματος και δείχνουν τις προτεραιότητες που πρέπει να ακολουθηθούν. Για το σκοπό αυτό έχει εγκατασταθεί στη Λάρισα ειδική ομάδα Ολλανδών με εμπειρία στην κατασκευή φραγμάτων στις Κάτω Χώρες για συγκράτηση των υδάτων και αποφυγή των πλημμυρών. Οι διαδικασίες τρέχουν με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς, κονδύλια έχει εξασφαλίσει ο περιφερειάρχης σε επαφές του με την Ευρωπαϊκή Ένωση και η δουλειά ξεκίνησε.

Όπως λέει ο Κώστας Αγοραστός η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα είναι η πρώτη που θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που προκαλεί η Κλιματική Αλλαγή και θα ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες επανάληψης τέτοιων φαινομένων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης