Ροή Τοπικά

Αγρυπνία για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Τρίκκης Χρυσοστόμου (video)

Μεγαλοπρεπώς εορτάζονται τα ονομαστήρια του Ποιμενάρχου της καθ’ ημάς Μητροπόλεως.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr το βράδυ της Τρίτης, παραμονή της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, το όνομα του οποίου φέρει ο άγιος Τρίκκης, τελέστηκε ιερά Αγρυπνία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, πόλεως Τρικάλων.

Λειτούργησε ο εορτάζων Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος και συλλειτούργησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, ο οποίος έφτασε στην πόλη συνοδεία κληρικών της Μητροπόλεώς του, τους Αρχιμανδρίτες Αχίλλειο Τσούτσουρα, Ιγνάτιο Μουρτζανό, Βαρθολομαίο Μαργαριτόπουλο.

Με το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο κ. Χρυσόστομος δέχθηκε ευχές από το Χριστεπώνυμο πλήθος, το οποίο γέμισε ασφυκτικά το Ναό, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Σήμερα Τετάρτη στις 6 μ.μ., επίσης στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, θα τελεστεί Αρχιερατικός Εσπερινός και εν συνεχεία θα ψαλούν τα Εγκώμια στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου. Μετά το πέρας της Ακολουθίας των Εγκωμίων ο κ. Χρυσόστομος θα δεχθεί τις ευχές του κλήρου και του λαού.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης