Ροή Τοπικά

Αθανάσιος Γκούτσιας. Νέο Παιδιατρικό – Νεογνολογικό ιατρείο στα Τρίκαλα

Ένας νέος άνθρωπος και επιστήμονας, ο Αθανάσιος Γκούτσιας, Παιδίατρος με περαιτέρω εξειδίκευση στη Νεογνολογία, επιστρέφει στα Τρίκαλα για να προσφέρει με τις γνώσεις και την εμπειρία του στο χώρο της Υγείας.

 

 

Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική κλινική του Γενικού νοσοκομείου Λάρισας και στην Παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων όπου απέκτησε εμπειρία σε τμήματα παιδιατρικής όπως Παιδονεφρολογίας, Παιδορευματολογίας, Παιδονευρολογίας, Παιδοαιματολογίας, Παιδογαστρεντερολογίας.

Εξειδικεύτηκε στη Νεογνολογία στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας όπου αντιμετώπισε με έμπειρους συναδέλφους του προβλήματα που προκύπτουν σε πρόωρα και τελειόμηνα νεογνά. Εργάστηκε για 2 έτη ως επιμελητής Παιδιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και στο Κ.Υ. Τρικάλων.

Είναι πιστοποιημένος στην ανάνηψη νεογνού από την Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης καθώς και στην ανάνηψη παιδιού και αντιμετώπιση παιδικού τραύματος από την ALSG (Advanced Life Support Group), ενός από τους μεγαλύτερους φορείς εκπαίδευσης στην Επείγουσα Ιατρική παγκοσμίως. Ταυτόχρονα κατέχει τον τίτλο του εκπαιδευτή (NLS instructor) και εκπαιδεύει πολλούς ιατρούς στις τεχνικές ανάνηψης νεογνών.

Ο ιατρός Αθανάσιος Γκούτσιας διαθέτει πιστοποίηση για την εκτέλεση της δοκιμασίας ΠΑΙΣ (πρώιμη ανίχνευση διαταραχών αυτιστικού φάσματος) καθώς και για τη διενέργεια Α-τεστ (ανιχνευτική δοκιμασία σχολικής ετοιμότητας). Επισης έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα παιδικής διατροφής στο Boston University School of Medicine.

Έχει πολυάριθμες παρουσίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια μέσα από ομιλίες/εργασίες/δημοσιεύσεις ενώ έχει τιμηθεί και με το Χωρέμειο έπαθλο από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία.

Είναι συνεργάτης της ΜΕΝΝ του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και του Μαιευτηρίου Τρικάλων.

Τέλος είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα την ανάλυση των επιγενετικών αλλαγών στην πρωτοπαθή άνοση θρομβοπενία της παιδικής ηλικίας.

Στο ιατρείο που διατηρεί στα Τρίκαλα (Αβέρωφ 32 και Β. Τσιτσάνη) παρέχει σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε ένα φιλικό περιβάλλον με γνώμονα την αγάπη για το παιδί. Στο ιατρείο υπάρχει ξεχωριστός χώρος ειδικά διαμορφωμένος για τις θηλάζουσες μητέρες.

Είναι παντρεμένος με τη γυναικολόγο Μαρία Γιαννούλη και έχει ένα γιο τον Αναστάσιο.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

 

  • Προγεννητική συμβουλευτική επίσκεψη για γνωριμία και ενημέρωση για θέματα θηλασμού, φροντίδας νεογνού
  • Παρουσία στον τοκετό
  • Πλήρης παρακολούθηση και φροντίδα τελειόμηνων και πρόωρων νεογνών
  • Υποστήριξη μητρικού θηλασμού σε συνεργασία με διεθνώς πιστοποιημένο σύμβουλο γαλουχίας (IBCLC)
  • Παρακολούθηση βρέφους/παιδιού/εφήβου
  • Πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση παιδικών ασθενειών
  • Συμβουλευτική για θέματα διατροφής
  • Εμβολιασμοί
  • Παρακολούθηση ψυχοκινητικής εξέλιξης και διενέγεια δοκιμασίας ΠΑΙΣ για την πρώιμη ανίχνευση αυτισμού
  • Διενέργεια Α-τεστ (ανίχνευση σχολικής ετοιμότητας)
  • Χορήγηση πιστοποιητικών υγείας
  • Κατ ‘οίκον επισκέψεις σε νεογέννητα ή επείγοντα περιστατικά.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης