Ροή Τοπικά

Αθωώθηκαν υπάλληλοι της Πολεοδομίας και Καλαμπακιώτης επιχειρηματίας

trikalavoice.gr

Για το αδίκημα της απιστίας εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου κατηγορούνται δυο υπάλληλοι της Πολεοδομίας Καλαμπάκας και για ηθική αυτουργία επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr η υπόθεση είχε απασχολήσει πριν λίγα χρόνια την τοπική κοινωνία της Καλαμπάκας και της ευρύτερης περιοχής των Τρικάλων, όταν δυο υπάλληλοι της Πολεοδομίας (τότε) κατηγορήθηκαν για τα αδικήματα της «απιστίας και της ψευδούς βεβαίωσης εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου». Μαζί τους κατηγορήθηκε και γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής ως «ηθικός αυτουργός» για τις πράξεις των (πρώην) υπαλλήλων.

Η υπόθεση έφτασε στα Δικαστήρια και χθες εκδικάστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Λάρισας. Η Έδρα έκρινε ομόφωνα αθώους και τους τρεις κατηγορούμενους, απαλλάσσοντάς τους από τις κατηγορίες. Οι συνήγοροι των δυο πρώην υπαλλήλων, Κωνσταντίνος Καραλής και Έλλη Δήμου, καθώς και του επιχειρηματία, Δημήτρης Κοντογιάννης και Κωνσταντίνος Τσόγκας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους σημειώνοντας ότι οι εντολείς τους «μετά από μακρά περιπέτεια και 10ετή ταλαιπωρία αποκαταστάθηκαν τόσο ηθικά όσο και ουσιαστικά».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης