Ροή Τοπικά

Αθωώθηκε Τρικαλινός που κατηγορούνταν για αποπλάνηση ανηλίκων

Ανατροπή και δικαίωση σε δεύτερο βαθμό για 33χρονο Τρικαλινό.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr  ο 33χρονος κρίθηκε ομόφωνα αθώος από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας,  το οποίο και ανέτρεψε την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση του Μ.Ο.Δ. Λάρισας σύμφωνα με την οποία οποία ο ίδιος άνθρωπος είχε κριθεί ένοχος οριακά (με ψήφους 4 – 3) για εμπλοκή του σε σοβαρή ποινική υπόθεση που είχε λάβει χώρα προ δεκαετίας σε διάφορες τοποθεσίες όμορου νομού  και αφορούσε στο κακούργημα της αποπλάνησης παιδιού κάτω των 15 ετών κατά συρροή.

Η εν λόγω υπόθεση είχε απασχολήσει τα τοπικά ΜΜΕ και το 2012 όταν και δημοσιεύτηκε η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση με ποινές πολυετών καθείρξεων για την πλειοψηφία των κατηγορουμένων.

Πριν λίγες ημέρες και μετά από πολύμηνη εξαντλητική διαδικασία που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2018 και ολοκληρώθηκε με αλλεπάλληλες διακοπές μόλις στις 25 Ιουνίου  το ως άνω Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, συντασσόμενο με την επίσης απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας  έκανε ομόφωνα δεκτούς όλους τους προβαλλόμενους αυτοτελείς ισχυρισμούς του κατηγορουμένου. Έτσι τον απάλλαξε (με ψήφους 7 – 0 μάλιστα!!!) λόγω αμφιβολιών από κάθε ποινή και περιοριστικό όρο που του είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως,  δικαιώνοντάς τον τελεσίδικα και αποκαθιστώντας έστω και με πολυετή καθυστέρηση την – αναμφίβολα τρωθείσα σε τέτοιου είδους  ποινικής και κοινωνικής απαξίας υποθέσεις –  ατομική, οικογενειακή, επαγγελματική και κοινωνική του υπόληψη.

Συνήγορος υπεράσπισης του νεαρού τρικαλινού και στους δυο βαθμούς της ποινικής διαδικασίας ήταν ο τρικαλινός δικηγόρος Ευάγγελος Κ. Μοιριώρης

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης