Τοπικά

Ακίνητη περιουσία 5.3 δισ. € έχουν οι Τρικαλινοί!!!

Στον Νομό Τρικάλων οι 91.184 ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν συνολική ακίνητη περιουσία αξίας 5,3 δις και θα πληρώσουν για την περιουσία αυτή 16,2 εκατομμύρια ευρώ.

 

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, όπως παρουσιάζονται σήμερα στη LarissaPress από τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας κ. Ηλία Κοτσιμπογεώργο, τον οποίο και ζητήσαμε να μας αναλύσει τα στοιχεία, σε μια περίοδο όπου τα εκκαθαριστικά του φετινού ΕΝΦΙΑ έχουν φτάσει στα χέρια των ιδιοκτητών ακινήτων, οι οποίοι τώρα καλούνται να πληρώσουν τον φόρο που τους αναλογεί, μειωμένο πάντως σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με την ανάλυση του κ. Κοτσιμπογεώργου:

Όπως προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μετά την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, το σύνολο της περιουσίας των 481.676 Θεσσαλών ιδιοκτητών (φυσικών και νομικών προσώπων) ανέρχεται σε 32,4 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου και ο ΕΝΦΙΑ που θα πρέπει να πληρώσουν όλοι αυτοί ανέρχεται στο ποσό των 97,3 εκατομμύρια ευρώ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι συνολική αξία είναι αρκετά μεγαλύτερη διότι στα εκκαθαριστικά των φυσικών προσώπων δεν συμπεριλαμβάνονται οι αξίες των αγροτεμαχίων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης