Τοπικά

«Ακίνητο Ποτάμι» απόψε στα Τρίκαλα

Με μια εξαιρετική ελληνική ταινία σινεφίλ, υψηλής αισθητικής απόλαυσης, με έντονη αναφορά στον Ταρκόσφκι και με σοβαρότητα γυρισμένη, το «Ακίνητο Ποτάμι» προβάλλεται από την Κινηματογραφική έσχη Τρικάλων την ερχόμενη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, η Λέσχη δείχνει την ελληνική παραγωγή που ξεφεύγει από τετριμμένα, επαναλαμβανόμενα και χωρίς έμπνευση παλαιάς κοπής φιλμ, εστιάζοντας στα όσα η ταινία προσφέρει σε τοπία, προβληματισμούς, σκέψεις, συναισθήματα, εικόνες.

 

 

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η Άννα και ο Πέτρος είναι ένα ζευγάρι Ελλήνων που μετακομίζει σε μια κωμόπολη της Σιβηρίας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του τελευταίου. Κι ενώ αυτές μπαίνουν σε κρίσιμη φάση, η Άννα διαπιστώνει πως έχει μείνει έγκυος χωρίς οι δυο τους να έχουν τον τελευταίο καιρό ολοκληρωμένες σχέσεις.

 

ΚΡΙΤΙΚΗ

Γυρισμένο στη Ρωσία και τη Λετονία, το «Ακίνητο Ποτάμι» είναι διαποτισμένο από μια βορειοευρωπαϊκή υπαρξιακή αγωνία, τυλιγμένη στη μεταφυσική αύρα της ρωσικής καλλιτεχνικής παράδοσης. Το «Ακίνητο Ποτάμι» είναι μια ταινία αντιθέσεων. Το δηλώνει κι ο τίτλος της: ένα ποτάμι δεν είναι ποτέ ακίνητο, μπορεί μόνο να είναι παγωμένη η επιφάνειά του, ενώ κάτω απ’ αυτή το νερό τρέχει με ορμή. Με τον ίδιο τρόπο, η νέα, πέμπτη ταινία του Αγγελου Φραντζή είναι ένα φιλμ ήρεμο, με μια βαρύτητα εικαστική και φιλοσοφική, που κάθε τόσο αφήνει να εκραγεί το πάθος, ή η απόγνωση των ηρώων του.

Ένα επικίνδυνο κινηματογραφικό τοπίο για έναν Μεσόγειο που αναμετράται στα χιόνια της Σιβηρίας με μια ταρκοφσκική προβληματική. Αν το «Ακίνητο Ποτάμι» δεν είναι μια τέλεια ταινία, είναι σίγουρα μια μεγάλη ταινία.

 

 Πηγή athinorama.gr, flix.gr

 

 

Info

  • Τίτλος: Ακίνητο ποτάμι
  • Σκηνοθεσία: Αγγελος Φραντζής
  • Σενάριο: Αγγελος Φραντζής, Σπύρος Κρίμπαλης
  • Πρωταγωνιστούν: Κάτια Γκουλιώνη, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ιντρα Μπούρκοφσκα, Γιούρις Μπαρτκεβίτς
  • Χώρα: Ελλάδα
  • Γλώσσα: Ελληνικά, Ρωσικά
  • Ετος: 2018
  • Διάρκεια: 133

                                      

ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου.
Ωρα έναρξης 21.45
Εισιτήρια: Κάρτα μέλους 20 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους/φοιτητές) συν 2 ευρώ ανά ταινία. Μη μέλη 5 ευρώ.

 

Δείτε το τρέιλερ στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=L5uL3pHqGzI

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης