Τοπικά

ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ. Ο Ριβάλντο και ο Τρικαλινός… ψυχίατρος

Δροσερή, καλοκαιρινή και… ταξιδιωτική ιστοριούλα από τον Αχιλλέα Οικονόμου.

Ο γνωστός Τρικαλινός ψυχίατρος αναφέρεται στο πως βίωσε την εμπειρία της μεταγραφής του Ριβάλντο στον Ολυμπιακό και μας μεταφέρει νοερά σε άλλες εποχές (2004) και σε ωραίους ταξιδιωτικούς προορισμούς (Σάμο), με συνταξιδιώτισσα τη σύζυγό του Βίβιαν.

Αναλυτικά:

«Μικρή ραδιοφωνική-αθλητική ιστορία.

Πριν 16 ακριβώς χρόνια βρισκόμουν στη Σάμο, κάνοντας το τρίμηνο της Παθολογίας στο τοπικό Νοσοκομείο. Η συγκυρία ήταν ιδανική. Ξεκίνησα τη δουλειά 15/4 και θα τελείωνα 14/7. Η καλύτερη περίοδος να βρίσκεσαι σε ένα τόσο όμορφο νησί όπως η Σάμος. Στα μέσα του Ιουνίου ήρθε και η Vivian και αποφασίσαμε να μείνουμε ένα μήνα παραπάνω. Χρήματα είχαν περισσέψει, το ενοίκιο ήταν φτηνό και η σκέψη ήταν η εξής: πότε θα ξανακάνουμε 1 μήνα διακοπές; Απολύτως προφητικό, καθώς δεν υπάρχει πια μεγαλύτερη ουτοπία από τα να φαντάζεσαι ότι μπορείς να είσαι τόσες μέρες σε νησί.

Σαν σήμερα λοιπόν, βρισκόμουν σε μια πανέμορφη (και παγωμένη) Σαμιώτικη παραλία με πρόσωπο προς τα Τουρκικά παράλια. Τώρα αποκλείεται να βρεθώ σε μια ακτή χωρίς κινητό ή βιβλίο (με αυτή τη σειρά…). Τότε το κόλλημα ήταν το ραδιόφωνο.

Παραλία, ομπρελίτσα, ice tea, και ραδιόφωνο. Η βελόνα στην Έρα Σπορ, που τότε λεγόταν Ολυμπιακό Ραδιόφωνο, λόγω των επικείμενων αγώνων. Σε μια στιγμή, εν μέσω μουσικών και σχολίων, το πρόγραμμα διακόπτεται για μια έκτακτη είδηση: ο δημοσιογράφος συνδέεται με τον ρεπόρτερ του Ολυμπιακού, ο οποίος ανακοινώνει ότι “ο Ολυμπιακός συμφώνησε με τον διεθνή Βραζιλιάνο Ριβάλντο”. Γυρνάω στη Vivian και της λέω πως “πήραμε τον Ριβάλντο”. Επειδή το ενδιαφέρον της ήταν ανάλογο με το δικό μου για τα νέα μοντέλα της Luis Vuitton, γύρισα στην ακρόαση για να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες.

Ξαφνικά νιώθω ένα χέρι να με χτυπάει στον ώμο. Ήταν δύο τύποι από την διπλανή ομπρέλα. “Τι είπε για τον Ριβάλντο;” ρωτάει ο ένας. “Τον πήρε ο θρύλος” απαντάω και ανοίγω την ένταση για να επικυρώσω την είδηση. Τότε ο δεύτερος αρχίζει να ωρύεται: “Μαλάκα, πήραμε τον Ριβάλντο! Τον Ριβάλντο ρε!!!” Οι ιαχές του κατέβασαν άλλους 5-6 από το μπιτσόμπαρο και άλλους 3-4 από τις γύρω ομπρέλες. Μόλις ο ρεπόρτερ ολοκλήρωσε, δύο από αυτούς σηκωθήκανε και αρχίσανε να τραγουδάνε ένα ακατάληπτο σύνθημα χορεύοντας γύρω από το τρανζιστοράκι. Αμέσως, ακολούθησαν άλλοι 4 τουλάχιστον. Δεν σηκώθηκα, γιατί τέτοιους χορούς δεν ξέρω, στο τσάμικο είμαι καλός. Έμοιαζε εκπληκτικά με ινδιάνικο χορό, σαν αυτούς που καλούν τη βροχή. Απλώς αυτοί καλοσώριζαν το Ριβάλντο. Τότε ένας πήρε στο κινητό κάποιον φίλο του και του έλεγε συνεχώς: “Ναι ρε μαλάκα, πήραμε τον Ριβάλντο, μα την Παναγία, μα την Παναγία!!!” Τότε χτύπησε και το δικό μου το κινητό. Ήταν ο συνγαυρος φίλος Κώστας από τα Τρίκαλα. “Είναι αλήθεια ρε, έφερε ο Πρόεδρος τον Ριβάλντο;” “Μα τον Μανιτού” του απάντησα. “Κατάλαβα” μου λέει, “μες την τρέλα είσαι και εσύ”…».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης