Τοπικά

Αλλάζει ο καιρός από το Σαββατοκύριακο. Πέφτει η θερμοκρασία

Μετά από μία μακρά περίοδο ανομβρίας και υψηλών θερμοκρασιών το φθινόπωρο έρχεται στη χώρα μας το Σαββατοκύριακο 5-6 Νοεμβρίου. Αιτία η ατμοσφαιρική διαταραχή της βορειοδυτικής Ευρώπης, η οποία την Πέμπτη 3/11 θα κινηθεί προς τα νοτιοανατολικά και θα δημιουργήσει την Παρασκευή 4/11 στην βόρεια Αδριατική μία οργανωμένη ύφεση.

Το συγκεκριμένο χαμηλό με τα μέτωπα κακοκαιρίας θα κινηθεί γρήγορα προς τα νοτιοανατολικά και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα επηρεάσει τη χώρα μας.
Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της μεταβολής θα είναι οι γενικές βροχές, κατά τόπους ισχυρές, οι τοπικές καταιγίδες, τα χιόνια στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας πάνω από τα 1800 μέτρα, οι ενισχυμένοι νοτιάδες στα πελάγη και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από το βράδυ του Σαββάτου από βορρά προς νότο.
Λόγω των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών υπάρχουν πιθανότητες για την εμφάνιση υδροστρόβιλων, ανεμοστρόβιλων, τοπικών χαλαζοπτώσεων, τοπικά θυελλωδών ριπαίων ανέμων και έντονης κεραυνικής δραστηριότητας, κυρίως το Σάββατο 5/11/2022 στο Ιόνιο και στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Κωνσταντίνος Δανιήλ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης