Ροή Τοπικά

Ανάσταση του trikalavoice.gr στη Μητρόπολη Σουηδίας (video-εικόνες)

Μια μοναδική εμπειρία ζήσαμε σαν trikalavoice.gr το φετινό Πάσχα, μαζί με χιλιάδες Ορθοδόξους, Έλληνες και μη, στην καθέδρα της Ιεράς Μητρόπολης Σουηδίας και Πάσης Σκανδιναυίας, στη Στοκχόλμη.

 

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου και τους γύρω δρόμους συμμετέχοντας στην Ακολουθία της Πανυχίδος όπου και εψάλη το “Χριστός Ανέστη”,  στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου Σουηδίας και Πάσης Σκανδιναυίας  Κλεόπα και Κοινωνώντας “Σώμα και Αίμα” του Αναστάντος Κυρίου. “Η Εκκλησία προσφέρει τα Θεία Γεγονότα ως ζώσα κοινωνία και ως ιστορική παρουσία σε κάθε πιστό, αρκεί ο άνθρωπος να ανταποκριθεί στο προσκλητήριο της σωτηρίας και να ευθυγραμμίσει την πορεία του με την Ευαγγελική διδασκαλία” τόνισε ο κ. Κλεόπας απευθυνόμενος στους χιλιάδες πιστούς, συμπληρώνοντας ότι “το θέλημα του εκ νεκρών Αναστάντος Κυρίου είναι η σωτηρία των ανθρώπων”.

Ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης και κατά τη τάξη τη Δεύτερη μέρα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Γεωργίου στον φερώνυμο Μητροπολιτικό Ναό όπου Εφημέριος είναι ο παλαιός Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Τρίκκης, Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Ιατρίδης, ενώ συμμετείχε ως επισκέπτης ιερεύς ο Αρχιμανδρίτης Προκόπιος Κλάδης, αδελφός του Μετοχίου της Μονής Βαρλαάμ Μετεώρων. Δείτε σχετικές εικόνες και βίντεο:

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης