Τοπικά

ΑΝΑΣΑ. 160 εκ. € από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στις επιχειρήσεις

Τα γρήγορα αντανακλαστικά του Κώστα Αγοραστού εξασφαλίζουν χρήμα για την τοπική αγορά εν μέσω πανδημίας.

Συγκεκριμένα και όπως καταγράφει το trikalavoice.gr η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναζήτησε, με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, λύσεις για να στηρίξει την πραγματική οικονομία, επιχειρήσεις και εργαζομένους. Ο περιφερειάρχης επέμενε και προς την κεντρική Κυβέρνηση για ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα αξιοποίησης των Ευρωπαϊκών κονδυλίων, να πέσουν δηλαδή σήμερα τα λεφτά στην αγορά και όχι στην επόμενη… 7ετία όπως προβλεπόταν.

Ο ίδιος ο Κώστας Αγοραστός όντας σε συνεχή επαφή με τις Βρυξέλλες προχώρησε σε ένα ευρύ πρόγραμμα «80+50+30» εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας και των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα εξασφάλισε ΕΝΙΣΧΥΣΗ με 80 εκ. € των υφιστάμενων και νέων επιχειρήσεων μέσω των προγραμμάτων Επανεπενδύω και Επενδύω στη Θεσσαλία.

Τη ΣΤΗΡΙΞΗ με 50 εκ. € εργαζομένων επιχειρήσεων που βρίσκονται σε αναστολή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ 30 εκ. € με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιδότησης, για κεφάλαιο κίνησης σε μικρές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία.

«Προχωράμε συντονισμένα και με προτεραιότητα πάντα τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και δημιουργούν στη Θεσσαλία» λέει ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και συμπληρώνει: «Σε εποχές κρίσης… όλοι κρινόμαστε. Είναι χρέος μας και να αναζητήσουμε και να δώσουμε άμεσα λύσεις στα προβλήματα που προκαλεί η πανδημία. Δεν μπορούμε και δεν μας επιτρέπεται να μένουμε θεατές των γεγονότων. Τα 160 εκ. € που συνολικά εξασφαλίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας πέφτουν στην πραγματική οικονομία και δημιουργούν συνθήκες κανονικότητας στην περιοχή μας».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης