Τοπικά

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2021. Τα γεγονότα που σημάδεψαν τα Τρίκαλα

Το trikalavoice.gr καταγράφει τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς που πέρασε. Το 2021 ήταν αντικειμενικά ακόμη μια δύσκολη και περίεργη χρονιά, με την πανδημία να μην αφήνει περιθώρια για «ελεύθερη ζωή». Κυριάρχησε δυστυχώς και φέτος ο φόβος και η ανασφάλεια, η αγωνία για το αύριο. Η επέλαση του κορωνοϊού, η μεγαλύτερη πανδημία της σύγχρονης εποχής άλλαξε τις ζωές μας, δοκίμασε και δοκιμάζει τις αντοχές μας.

 

 

LOCKDOWN

Η χρονιά ξεκίνησε με, καθολικό, lockdown και αυτό παρέμεινε, με περιορισμούς στις μετακινήσεις για αρκετούς μήνες. Τα καταστήματα της εστίασης έφτασαν στα όριά τους, ενώ συμβολικά άνοιξαν εν μέσω lockdown μόνο με μουσική και χωρίς να δέχονται κόσμο για ένα βράδυ, τον περασμένο Φλεβάρη. Φέτος ζήσαμε διαφορετικά και την Ανάσταση, καθώς επιτράπηκε εν μέσω περιοριστικών μέτρων να γίνει στις 9 το βράδυ και όχι στις 12 τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου, όπως η παράδοση της Εκκλησίας μας προστάζει. Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο του trikalavoice.gr:

Το καλοκαίρι πήραμε μια ανάσα, ωστόσο το 2021 φεύγει όπως ήρθε, με νέους περιορισμούς και φόβο για την κυριαρχία της «Όμικρον».

 

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Οι εμβολιασμοί μπήκαν στις ζωές μας. Οι περισσότεροι εξ ημών κάναμε και τις τρεις προβλεπόμενες δόσεις μέσα στη χρονιά και συνολικά σε επίπεδο ν. Τρικάλων διενεργήθηκαν περισσότεροι από 190.000 εμβολιασμοί για τον covid-19.

 

 

 

 

ΣΕΙΣΜΟΣ

Τα Τρίκαλα και η Θεσσαλία δοκιμάστηκαν από ισχυρούς σεισμούς την περασμένη άνοιξη. Τα 6.2 Ρίχτερ με επίκεντρο την Ελασσόνα και οι συνεχείς μετασεισμοί για ένα και πλέον μήνα δοκίμασαν τις αντοχές μας, ενώ πολλοί, κυρίως στην περιοχή της Φαρκαδόνας, είδαν τα σπίτια τους να κρίνονται ακατάλληλα.

 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το 2021 ήταν αναμφίβολα η χρονιά του Κώστα Σκρέκα. Αρχές Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης του εμπιστεύτηκε τη θέση του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Ο ίδιος διαχειρίστηκε υποδειγματικά μεγάλες κρίσεις που αφορούσαν άμεσα το χαρτοφυλάκιό του, αρχικά τις ισχυρές χιονοπτώσεις της Αθήνας που είχαν επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση της πρωτεύουσας, τις φωτιές του καλοκαιριού και κυρίως την ενεργειακή κρίση, όπου ο ίδιος κόντρα στα όσα συμβαίνουν παγκοσμίως λαμβάνει έκτακτα μέτρα για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αλλά και για το σύνολο των καταναλωτών.

Στην Καλαμπάκα μετά το θάνατο του Χρήστου Σινάνη αναδείχθηκε ως διάδοχός του, επικεφαλής της παράταξης και με το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου ο Λευτέρης Αβραμόπουλος. Θα είναι το 2023 ο νεότερος υποψήφιος δήμαρχος που είχαμε ποτέ στο ν. Τρικάλων.

 

ΕΡΓΑ

Το σημαντικότερο από τα έργα που ξεκίνησαν το 2021 στην περιοχή μας είναι ασφαλώς αυτό της κατασκευής του Βορείου Τμήματος του Ε 65. Τα εργοτάξια στήθηκαν και οι εργασίες προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς κάνοντάς μας να αισιοδοξούμε ότι θα παραδοθεί στην ώρα του, εντός 3ετίας, μέχρι τα τέλη του 2024 δηλαδή. Εφόσον όλα πάνε καλά η περιοχή μας θα μετεξελιχθεί σε κόμβο και θα αποκτήσει επιτέλους «έξοδο» και προς τη Δυτική Μακεδονία.

Αξίζει επίσης να γίνει αναφορά στα αντιπλημμυρικά έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τη διάνοιξη όλων των ποταμών, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η περιοχή μας να γλυτώσει από πλημμύρες ανάλογες πρόσφατων ετών.

 

ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ

Στα Τρίκαλα παρατηρήθηκε το 2021 και… θα συνεχίσει και το 2022 τρομερή ανοικοδόμηση. Ανεγείρονται δεκάδες νέες πολυκατοικίες σε κάθε γωνιά της πόλης με στόχο να καλύψουν τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες της αγοράς και τη μεγάλη ζήτηση για νέα διαμερίσματα. Έτσι τονώνεται σημαντικά και η οικονομία της πόλης.

 

 

 

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ

Το 2021 κατεδαφίστηκε μέρος του παλιού εργοστασίου «Κλωτσοτήρα» στην περιοχή του Τρικκαίογλου. Το συγκρότημα έχει περάσει στην ιδιοκτησία των αδελφών Σαράντη οι οποίοι βρίσκονται υπό σκέψη για το πως θα το αξιοποιήσουν.

 

 

 

Καλή χρονιά. Το 2022… καλύτερα!…

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης