Τοπικά

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2022. Τα γεγονότα που σημάδεψαν τα Τρίκαλα

Το trikalavoice.gr καταγράφει τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς που πέρασε. Το 2022 ήταν μια μεταβατική χρονιά προς την κανονικότητα έπειτα από 2 δύσκολα χρόνια πανδημίας, με περιορισμούς στις μετακινήσεις, στην κοινωνική ζωή, σε όλα.

 

Η νέα εποχή ξεκίνησε αισιόδοξα στα Τρίκαλα, με νέες επενδύσεις από τους μεγάλους “παίκτες” που διεκδικούν και έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό πια. Νέα πρόσωπα ήρθαν στο προσκήνιο, ενώ σε επίπεδο πολιτικής καταγράφεται έντονη κινητικότητα καθώς το 2022 ήταν μια μακρά… προεκλογική χρονιά, ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν στο επόμενο 6μηνο. Δυστυχώς η χρονιά που φεύγει μας αφήνει και μια πικρή γεύση καθώς έφυγαν από κοντά μας πολλά νέα παιδιά, δυστυχώς, αλλά και πρόσωπα που σφράγισαν τη ζωή του τόπου μας για δεκαετίες. Ας δούμε τα γεγονότα με τη σειρά:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Τον Απρίλιο οι αδελφοί Σαράντη, ο όμιλος “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ” εγκαινίασαν το εργοστάσιο αναψυκτικών ΚΛΙΑΦΑ, φιλοδοξώντας να το επαναφέρουν στις παλιές του δόξες και να πετύχουν διείσδυση στην αγορά όλης της χώρας. Έδωσαν το παρών δυο υπουργοί, ο Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος του Νομού μας, και δεκάδες φίλοι και συνεργάτες.

Ο Μιχάλης Σαράντης προχώρησε και αυτή τη χρονιά σε εργασίες περαιτέρω αναβάθμισης του ξενοδοχείου ΑΝΑΝΤΙ, το οποίο αναδεικνύεται και δικαίως σε σημείο αναφοράς για την πόλη.

Δυναμικό σχέδιο επενδύσεων και ανάπτυξης ακολουθεί και ο Κώστας Τζιωρτζιώτης στη “ΒΙΟΛΑΝΤΑ”. Οι εργασίες επέκτασης της μονάδας στο κεντρικό εργοστάσιο, επί της οδού Καρδίτσης ολοκληρώνονται, ενώ τέθηκε σε λειτουργία η νέα πτέρυγα στο δεύτερο εργοστάσιο, επί της ε.ο. Τρικάλων-Λαρίσης, όπου και λειτουργεί εδώ και λίγες εβδομάδες και το νέο κατάστημα λιανικής πώλησης της εταιρείας. Προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και το εργοστάσιο στη Λάρισα, το οποίο αναμένεται να δώσει περαιτέρω ώθηση στην Τρικαλινή μπισκοτοποιία.

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Παρά την κρίση και την εκτίναξη των τιμών στις πρώτες ύλες η οικοδομική δραστηριότητα συνεχίζεται δυναμικά στα Τρίκαλα με δεκάδες νέες πολυκατοικίες να ανεγείρονται. Έχουν εκτιναχθεί και οι τιμές πώλησης διαμερισμάτων, που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν ακόμη και τις 2.000 €/τ.μ., ωστόσο είναι πολύ μεγάλη η ζήτηση που υπάρχει.

ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η πόλη των Τρικάλων θυμίζει εργοτάξιο με έργα που θα αλλάξουν την εικόνα και το χαρακτήρα της πάντως για τον επόμενο αιώνα!… Ήδη ολοκληρώθηκε η ανάπλαση των όχθεων του Ληθαίου, επί της Όθωνος και της Ιακωβάκη και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Τα έργα θα συνεχιστούν αμέσως μετά τις γιορτές, ενώ θα επανεκκινήσει και η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας η οποία “πάγωσε” για μήνες λόγω του ότι βρέθηκαν τάφοι εκεί. Παράλληλα προχωρούν τα έργα στην  οδό Κονδύλη και στο open mall επί της 25ης Μαρτίου.

ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Ιστορική αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων. Ο Γιώργος Πέτρου ολοκλήρωσε ευδοκίμως μια θητεία 20 ετών στην ηγεσία του μεγαλύτερου επιστημονικού φορέα του Νομού μας και παρέδωσε τη σκυτάλη στις νεότερες γενιές. Νέα πρόεδρος αναδείχθηκε μέσα από εκλογική διαδικασία και μαζική προσέλευση των ιατρών, η Μαρία Αθανασίου-Γιαγιάκου, η πρώτη γυναίκα που αναδεικνύεται σε αυτό το αξίωμα στα Τρίκαλα.

Αλλαγή σκυτάλης στην  Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, όπου νέος Αστυνομικός Διευθυντής ανέλαβε ο Δημήτρης Μήτραινας, με αλλαγές και στο επιτελείο του.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Μυρίζει εκλογές” είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και έτσι είναι. Ήδη στα Τρίκαλα ετοιμάζονται στα κομματικά επιτελεία να δώσουν τη μάχη εντός του επόμενου εξαμήνου ή εννιαμήνου αν φτάσει μέχρι εξαντλήσεως της θητείας της η παρούσα Κυβέρνηση. Είδαμε να διοργανώνονται προεκλογικές συγκεντρώσεις (ο Χατζηγάκης σε Τρίκαλα και Καλαμπάκα, ο Βλαχογιάννης στα Τρίκαλα) και να εισέρχονται νέα πρόσωπα τόσο στη Ν.Δ. (η Χαρά Ξάνθη), όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ (η Μαρίνα Κοντοτόλη), ενώ στο ΠΑΣΟΚ επιστρέφει ο Γιώργος Οικονόμου, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος βουλευτής που ανέδειξε το κόμμα στα Τρίκαλα.

Στα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κινητικότητα υπάρχει στην Καλαμπάκα (Αβραμόπουλος, Παπαχρήστος, με ερωτηματικό ο Αλέκος), στην Πύλη γίνεται προσπάθεια συνένωσης δυνάμεων στην αντιπολίτευση, Χήρας-Τσιούτσιας, απέναντι στον Μαράβα, ενώ στα Τρίκαλα παραιτήθηκε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Κρεμμύδας και αναζητείται το πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής απέναντι στον Παπαστεργίου.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Ήταν πολύ δύσκολη χρονιά το 2022 με καθημερινές, σχεδόν, αναγγελίες θανάτων νέων ανθρώπων. Ένα τραγικό δυστύχημα καταγράφηκε στις αρχές της άνοιξης με ένα 12χρονο παιδάκι να πέφτει νεκρό σε κυνηγετική περιοχή στην Καστανιά Καλαμπάκας. Η πόλη συγκλονίστηκε στο χαμό του επιχειρηματία και ραδιοφωνικού παραγωγού Κώστα Κορλού στις αρχές Ιουλίου. “Έσβησε” στα 49 του χρόνια μετά από πολυετή μάχη με την επάρατο και αφού με τη φωνή του, που μεγάλωσε τις νεότερες γενιές, συντρόφευε μέχρι την τελευταία ώρα τους ακροατές της Λέσχης 97.6.

Αρχές Νοεμβρίου ένα τροχαίο δυστύχημα στις γραμμές του τρένου επί της Μετεώρων πάγωσε τους πάντες, καθώς παρασύρθηκε από την αμαξοστοιχία και έχασε τη ζωή του στα 50 του χρόνια, με τραγικό τρόπο, ο γνωστός δικηγόρος της πόλης Θανάσης Παύλου.

Ο μακροβιότερος δήμαρχος Πύλης, Μιχάλης Τσιούτσιας, έφυγε από τη ζωή στις αρχές του καλοκαιριού έπειτα από σύντομη περιπέτεια υγείας. Είχε σφραγίσει τη σύγχρονη ιστορία του τόπου του.

Τέλος, εκοιμήθη εν Κυρίω ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου, Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Πούτος. Ήταν μια από τις σπουδαιότερες εκκλησιαστικές μορφές, με περίσσευμα αγάπης για όλους. Στο πετραχήλι του αναπαύτηκαν εκατοντάδες πονεμένες ψυχές, ενώ περνάει στην ιστορία ως και ο δεύτερος κτήτωρ της Μονής Δουσίκου την οποία ανακαίνισε εκ βάθρων, αλλά και της Μονής Κορμπόβου όπου εγκαταβιεί πια ισχυρή γυναικεία αδελφότητα.

Καλή χρονιά. Το 2023… καλύτερα!…

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης