Τοπικά

Ανατροπή Αγοραστού. Ζητά να Νομοθετούν οι Περιφέρειες (video)

Τοποθέτηση που προκαλεί νέες συζητήσεις αναφορικά με τη λειτουργία του Κράτους και την πάταξη της γραφειοκρατίας από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr ο Κώστας Αγοραστός μιλώντας κατά τη διάσκεψη των πόλεων και των Περιφερειών της Ευρώπης στην έδρα τις Ε.Ε., στις Βρυξέλλες αναφέρθηκε στην ανάγκη νέας «Περιφερειακής Διακυβέρνησης». Ο περιφερειάρχης κατέθεσε για πρώτη φορά με τέτοια ένταση στο δημόσιο διάλογο την πρόταση για περαιτέρω ενίσχυση των Περιφερειών στις οποίες, όπως είπε, θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα και να νομοθετούν πλέον για ζητήματα που αφορούν τα διοικητικά και χωρικά τους όρια.

«Μόνον έτσι θα παταχθεί η γραφειοκρατία και μόνον έτσι θα μπορέσουν να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα των πολιτών» τόνισε για να συμπληρώσει ότι «οι άνθρωποι θέλουν να ζήσουν μια καλύτερη ζωή στο σήμερα και όχι στο πολύ μακρινό μέλλον. Θέλουν να τους δοθεί η ευκαιρία να δημιουργήσουν και να πετύχουν στόχους σε ελεύθερες κοινωνίες. Οι Περιφέρειες γνωρίζουν καλά τις ανάγκες που υπάρχουν και τις παρεμβάσεις που πρέπει να κάνουν. Έχει αποδειχθεί αυτό και στη χώρα μας. Είναι ανάγκη σήμερα κιόλας να τους δοθεί η δυνατότητα και να νομοθετούν για ζητήματα που τις αφορούν».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα της ομιλίας του:

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης