Ροή Τοπικά

Ανατροπή Κουρέτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Νέες ιδέες και προτάσεις

Για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα εξασφαλίσει βιώσιμη ανάπτυξη στην περιοχή μας, μιλάει ο υποψήφιος περιφερειάρχης.

Ο Δημήτρης Κουρέτας είναι εκ των πλέον διακεκριμένων Ελλήνων επιστημόνων, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που έρχεται να καταθέσει μια ρεαλιστική πρόταση για την Περιφέρειά μας, δίχως να στέκεται απλά και μόνο σε έργα υποδομής. «Οφείλουμε να ξεκλειδώσουμε τις δυνατότητες της περιοχής μας» λέει ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία, ενώ εστιάζει σε ευρωπαϊκά προγράμματα ΕΣΠΑ «τα οποία δυστυχώς η σημερινή Περιφερειακή Αρχή δεν κατόρθωσε να απορροφήσει».

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr  ο Δημήτρης Κουρέτας μιλάει για την ανάγκη επιστροφής στον ρεαλισμό και στήριξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής. «Τα αγροτικά προϊόντα στη Θεσσαλία παράγονται όχι βάσει της ζήτησης και προσφοράς της αγοράς αλλά βάσει της τοπικής κουλτούρας (γνώση καλλιέργειας συγκεκριμένων ειδών από δεκαετίες έως και αιώνες) και βάσει των επιδοτήσεων που χορηγούνταν τις τελευταίες δεκαετίες» λέει: «Το όραμα  για  την παραγωγή τροφίμων  στη  Θεσσαλία είναι αφενός η παραγωγή υψηλής ποιότητας ειδικών προϊόντων γεωργίας και μεταποίησης, που θα απευθύνονται σε υψηλού εισοδήματος ή ειδικών διατροφικών απαιτήσεων κοινό που είναι διατεθειμένο να πληρώσει την υψηλή ποιότητα και αφετέρου η μαζική παραγωγή προϊόντων μέσης ποιότητας και χαμηλού κόστους για το ευρύ κοινό». [poll id=65901]

 

«Επομένως» καταλήγει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας «η νέα εποχή για τους αγρότες της Θεσσαλίας πρέπει να περιλαμβάνει μείγμα των παραπάνω σκέψεων και δράσεων για να μπορέσει ο νέος αγρότης να πάει στην εποχή της ποιοτικής και ανταγωνιστικής γεωργίας. Αν το αφήσουν τα μπλόκα βέβαια και οι κακές πολιτικές που αναπτύχθηκαν και τώρα και πριν».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης