Τοπικά

Ανατροπή με τα εμβόλια. Δεν ανταποκρίνονται τα Κέντρα Υγείας Καλαμπάκας και Φαρκαδόνας

Προβλήματα καταγράφονται ήδη από χθες και με την έναρξη της διαδικασίας εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr ηλικιωμένους άνω των 85 από την περιοχή της Φαρκαδόνας και της Καλαμπάκας, που επιχείρησαν να κλείσουν ραντεβού τους στέλνει αυτόματα το σύστημα, ηλεκτρονικά, σε Τρίκαλα και Κέντρο Υγείας Πύλης. Προς το παρόν δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα Κέντρα Υγείας Φαρκαδόνας και Καλαμπάκας, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί. Το πρόβλημα εντοπίζεται και σε άλλες περιοχές της χώρας και η μεταφορά κρίθηκε απαραίτητη λόγω έλλειψης προσωπικού στα Κέντρα Υγείας που είχαν σχεδιαστεί για το εμβόλιο του κορωνοϊού. Και επειδή πρόκειται για ένα εμβόλιο που είναι πιθανό να παρουσιάσει αλλεργικές αντιδράσεις ή άλλες παρενέργειες, κρίθηκε σκόπιμο να γίνει ανατροπή του σχεδίου και να πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί και στα νοσοκομεία όπου υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό.

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι ειδικά στο Κ.Υ. Καλαμπάκας οι γιατροί σημειώνουν ότι υπάρχουν οι υποδομές και μπορούν να ανταποκριθούν, εκφράζοντας την έκπληξή τους για την εξέλιξη. Ο πρόεδρος δε του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων Γιώργος Πέτρου μιλώντας στο trikalavoice.gr σημειώνει ότι “το γεγονός ότι τα Κέντρα Υγείας Καλαμπάκας και Φαρκαδόνας περιλαμβάνονται στον αρχικό σχεδιασμό για τον εμβολιασμό, είναι αποκλειστικά και μόνο ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και της 5ης ΥΠΕ που δεν φρόντισαν εγκαίρως να διευθετήσουν τις όποιες λεπτομέρειες. Μάλιστα στο Κ.Υ. Καλαμπάκας ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε τη λειτουργία δυο εμβολιαστικών κέντρων και προς το παρόν δεν ανοίγει κανένα”. 

Έφυγε από τη ζωή στα 56 του ο Τρικαλινός μηχανικός Απ. Κωσταρέλλος

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα και την Ελλάδα.

 

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης