Ροή Τοπικά

Ανησυχία για την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού στα Τρίκαλα

trikalavoice.gr

Τα 15 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν χθες προκαλούν ανησυχία για περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr η απότομη αύξηση των κρουσμάτων προβληματίζει, αν και όπως λένε μέλη της επιστημονικής κοινότητας “είναι λογικό να βρίσκουμε περισσότερα θετικά σε αυξανόμενα rapid test που καθημερινά διενεργούνται”. Το παρήγορο πάντως είναι πως τα νέα κρούσματα παρουσιάζουν ήπιας μορφής ή και καθόλου συμπτώματα, γι’ αυτό και παραμένει χαμηλά ο αριθμός νοσηλευομένων στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Σε αυστηρό Lockdown η Αττική

Το μεσημέρι της Τετάρτης κι από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, αναμένεται να εξειδικευτούν τα μέτρα του αυστηρού lockdown στην Αττική, που ανακοίνωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «το καμπανάκι είναι ηχηρό και έχουμε μάθει να λειτουργούμε ώστε να προλαμβάνουμε και να μην ακολουθούμε το πρόβλημα για να σώζουμε ζωές».

Τα αυξημένα περιοριστικά μέτρα για την Αττική θα τεθούν σε ισχύ από την Πέμπτη (11/2) και θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, «κλείνει κάθε μορφή λιανεμπορίου και στο εξής όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα λειτουργούν εξ αποστάσεως. Εκτός από την ειδική αγωγή που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία».

Σύμφωνα με όλες τις υπάρχουσες πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθεί ότι θα παραμείνει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.00 το βράδυ μέχρι τις 05.00 το πρωί από Δευτέρα έως Παρασκευή, ενώ για το Σαββατοκύριακο θα εξακολουθήσει να ισχύ η απαγόρευση από τις 18.00 έως τις 05.00.

Από την Πέμπτη (11/2) κλείνουν όλα τα καταστήματα λιανικής, καθώς επίσης τα κομμωτήρια/κέντρα αισθητικής/ πεντικιούρ-μανικιούρ. Κλείνουν επίσης βιβλιοπωλεία και πρακτορεία ΟΠΑΠ.

Ανοιχτά παραμένουν τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων (φούρνοι, μπακάλικα, μανάβικα, κρεοπωλεία), τα φαρμακεία, τα βενζινάδικα, τα συνεργεία, τα περίπτερα, τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας και τα pet shop.

Συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία των delivery και take away στην εστίαση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκκλησίες θα λειτουργούν με παρουσία έως 9 ατόμων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης