Ροή Τοπικά

Ανοίγουν από Δευτέρα τα καταστήματα. Το απόγευμα οι ανακοινώσεις

trikalavoice.gr

Η κυβέρνηση με όπλο τη βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα της χώρας τις τελευταίες ημέρες προσβλέπει σε πιθανή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, καθώς συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή των ειδικών, προκειμένου να αποφασίσει για την επάνοδο του λιανεμπορίου.

Σήμερα είναι ημέρα οριστικών αποφάσεων για την επαναλειτουργία της αγοράς τη Δευτέρα, με όλες τις ενδείξεις να συντείνουν στο άνοιγμα με τη μέθοδο του click away και του click in shop για τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι εκπονηθεί ένα σχέδιο στην επιτροπή για το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Ο υπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρει ότι προτεραιότητα είναι η ένδυση, η υπόδηση και αργυροχρυσοχοΐας, ενώ για τα κομμωτήρια τόνισε ότι υπάρχει σενάριο να  να ανοίξουν.

Τα μέλη της Επιτροπής παρέλαβαν την εισήγηση του υπουργείου Ανάπτυξης για την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου, η οποία προβλέπει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων με τη μέθοδο της «παραλαβής εκτός» click away.

Παράλληλα με την μέθοδο του click in shop («παραλαβή εντός») θα λειτουργήσουν επιχειρήσεις ένδυσης, υπόδησης και κοσμηματοπωλεία όπου ο πελάτης θα προσέρχεται στο κατάστημα με αυστηρά μέτρα προστασίας, ενώ θα έχει προηγηθεί ραντεβού, για το οποίο θα ενημερώνεται τηλεφωνικά ή με γραπτό μήνυμα ως προς την ημέρα και την ώρα προσέλευσης.

Το ίδιο μέτρο θα δουλέψει και σε κομμωτήρια, κέντρα περιποίησης νυχιών και βιβλιοπωλεία που αναμένεται να πάρουν κι αυτά το «πράσινο φως» για να λειτουργήσουν (με όλα τα απαραίτητα μέτρα).

Μεταξύ των μέτρων αυτών θα είναι οι επισκέψεις με προκαθορισμένο ραντεβού, ενώ σε κάθε κατάστημα θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα έως 4 πελάτες ανά 100 τετραγωνικά μέτρα.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης