Τοπικά

Ανοίγουν εστιατόρια-καφέ πριν τα Χριστούγεννα. Νωρίτερα τα εμπορικά

trikalavoice.gr

Στα σχέδια που καταρτίζονται σχετικά με την άρση lockdown αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως οι πρώτες φάσεις θα περιλαμβάνουν το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου, όπου δεν καταγράφεται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Ακολούθως, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, θα ανοίξουν καφετέριες και εστιατόρια. Όπως είπε, ωστόσο, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τα καταστήματα που συνδέονται μόνο με τη νυχτερινή διασκέδαση, είναι πιο δύσκολο να εκτιμήσει κανείς ότι θα ανοίξουν. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα για την άρση του lockdown.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει σταθεροποίηση των κρουσμάτων και σημείωσε ότι έπειτα από το Σαββατοκύριακο αναμένεται πτώση στον αριθμό των νέων μολύνσεων.

Ακολούθως, θα αξιολογηθεί η κατάσταση, προκειμένου –σταδιακά, αν χρειαστεί- να αναπτυχθεί το σχέδιο άρσης των περιορισμών, δεδομένου ότι τα μέτρα έχουν ισχύ μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Όπως είπε, τα σχολεία και το λιανεμπόριο θα είναι στα πρώτα κύματα των δραστηριοτήτων που θα ανοίξουν, καθώς δεν φαίνεται να σχετίζονται με αυξημένη υπερμετάδοση. Δεν απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο οριζόντιου ανοίγματος.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, να ανοίξουν εφόσον όλα πάνε καλά τα εστιατόρια και τα καφέ –όπου υπάρχουν καθήμενοι- πριν τα Χριστούγεννα, με κανόνες και ωράριο.

Αναφορικά με το εμβόλιο, ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι μέχρι το τέλος του δευτέρου τριμήνου του 2021 θα μπορεί να έχει εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού, με τον εμβολιασμό πάντως να μην είναι υποχρεωτικός.

Νωρίτερα, ο καθηγητής Γενετικής της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι περί τα μέσα Δεκεμβρίου τα νέα κρούσματα κορωνοϊού θα έχουν μειωθεί περίπου στα 500 ανά ημέρα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης