Τοπικά

Ανοιχτά σχεδόν όλα τα σχολεία του ν. Τρικάλων αύριο

Ανοίγουν αύριο τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του νομού Τρικάλων, με κάποια προσαρμογή ωστόσο στο ωράριο.

Ειδικότερα από την Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης ανακοινώνονται τα εξής:

Για την Πέμπτη 18/2/2021 :

Ανοικτά τα Δημοτικά Σχολεία των Δήμων Τρικκαίων, Πύλης και Φαρκαδόνας. Ανοικτά από τις 9:30 το πρωί στο Δήμο Μετεώρων (μόνο της πόλης Καλαμπάκας)

Θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες Αγιόφυλλου, Αμπελίων, Ασπροκκλησιάς, Βασιλικής, Διάβας, Θεόπετρας, Καστρακίου, Οξύνειας, Παναγίας, Χρυσομηλιάς, Ελάτης,

Στουρναραίικων και Διάσελλου

Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων ανακοινώνεται ότι  για την Πέμπτη 18/2/2021, η λειτουργία των σχολικών μονάδων κατόπιν αποφάσεων των Δημάρχων είναι η παρακάτω:

Δήμος Τρικκαίων: τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου  Τρικκαίων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Πύλης: τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Πύλης θα λειτουργήσουν κανονικά, εκτός των σχολικών μονάδων Ελάτης και Στουρναραίικων

που θα παραμείνουν κλειστά λόγω του έντονου παγετού και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών.

Δήμος Φαρκαδόνας: τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Φαρκαδόνας θα λειτουργήσουν κανονικά, εκτός των σχολικών μονάδων Διάσελλου (Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο) που θα παραμείνουν κλειστά λόγω παγετού και χαμηλών θερμοκρασιών.

Δήμος Μετεώρων: θα λειτουργήσουν από τις 9:30 το πρωί τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία μόνο της πόλης Καλαμπάκας. Θα παραμείνουν κλειστές όλες οι περιφερειακές σχολικές μονάδες του Δήμου Μετεώρων, συγκεκριμένα: Αγιόφυλλου, Αμπελίων, Ασπροκκλησιάς, Βασιλικής, Διάβας, Θεόπετρας, Καστρακίου, Οξύνειας, Παναγίας, Χρυσομηλιάς, λόγω παγετού και χαμηλών θερμοκρασιών.

Κατόπιν τούτου συνεχίζεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, μόνο στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων που παραμένουν κλειστές.

Πως θα λειτουργήσουν Γυμνάσια-Λύκεια

Από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με την απόφαση που έχει εκδοθεί από τον Δήμο Μετεώρων, τα Γυμνάσια Οξύνειας και Αμπελίων θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των καιρικών συνθηκών, και την Πέμπτη, 18/02/2021. Τα σχολεία μέσα στην πόλη της Καλαμπάκας θα ανοίξουν στις 9:30 π.μ.

Όλες οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν κανονικά.

Η εκπαιδευτική διαδικασία στις δύο παραπάνω σχολικές μονάδες θα πραγματοποιηθεί κανονικά, με εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπως προβλέπεται στο ΦΕΚ 4264/30-09-2020 και σε εφαρμογή της υπ’αριθμ. 155692/ΓΔ4/14-11-2020 εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας με θέμα: ”Οδηγίες και πληροφορίες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση”.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης