Ροή Τοπικά

Ανοιχτά την Κυριακή των Βαΐων τα καταστήματα των Τρικάλων

Κανονικά θα λειτουργήσει η αγορά των Τρικάλων αυτή τη Κυριακή. Είναι μια από τις 8 θεσμοθετημένες Κυριακές που επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων.

Γενικότερα και σε ότι αφορά την λειτουργία των καταστημάτων κατά το Πάσχα, είναι προφανές, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο, ότι με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας θα ισχύσει το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι τις 21.00 το βράδυ.

Ειδικά για την Μεγάλη Παρασκευή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 του ν. 435/76, επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σε όλη την επικράτεια, καθώς και η απασχόληση των υπαλλήλων μετά τις 13.00.

Το Πάσχα, οι εργοδότες υποχρεούνται και στην καταβολή του σχετικού Δώρου προς τους εργαζομένους και τους υπαλλήλους τους.  Αυτή η υποχρέωση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με μια πολύ συγκεκριμένη και περιορισμένη χρονική περίοδο και η πληρωμή του Δώρου εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος απορρέει από την ισχύουσα νομοθεσία και σε καμία περίπτωση δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του κάθε εργοδότη.  Η καταβολή του Δώρου γίνεται μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018. Δεν επιτρέπεται η καταβολή του Δώρου σε είδος αλλά μόνο σε χρήμα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης