Τοπικά

Ανταλλαγή οικοπέδων 18 στρεμμάτων με το Δήμο ζητάει το ΑΝΑΝΤΙ

Απόφαση για την ανταλλαγή ακινήτου ιδιοκτησίας Δήμου Τρικκαίων στο λόφο, δίπλα από το ξενοδοχείο, με ακίνητα ιδιοκτησίας της ζητά ο νέος ιδιοκτήτης του «ΑΝΑΝΤΙ».

Όπως είναι γνωστό ήδη εδώ και μερικούς μήνες το εμβληματικό ξενοδοχείο της πόλης έχει περάσει στην ιδιοκτησία του Μιχάλη Σαράντη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr στο πλαίσιο της εν γένει ανάπτυξης του Συνεδριακού Κέντρου και της Ξενοδοχειακής Μονάδας η εταιρεία σχεδιάζει να προβεί σε γενικότερη ανακαίνιση και βελτίωση των δομών των εγκαταστάσεών της. Ειδικότερα, ενδιαφέρεται να επενδύσει στις υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις αλλά και στην ανέγερση νέων, προκειμένου να δημιουργηθούν περισσότερες κλίνες. Πρόθεση της ιδιοκτήτριας Εταιρίας αποτελεί η περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής με σκοπό να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την τοπική κοινωνία και πόλο έλξης επισκεπτών και τουριστών από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο, ώστε να αναδειχθεί η πολιτιστική κληρονομιά και η σύγχρονη δυναμική της Θεσσαλίας.

Για την υλοποίηση των παραπάνω προτείνουν την αξιοποίηση δημοτικής έκτασης εμβαδού 18, περίπου, στρεμμάτων η οποία γειτνιάζει με την έκταση της ιδιοκτησίας τους.

Η «ΑΝΑΝΤΙ Α.Ε.» προτίθεται να προβεί στην αγορά οικοπεδικών εκτάσεων στην περιοχή της πλατείας Βουβής, ίσης εκτιμητέας αξίας με τη δημοτική έκταση των 18 περίπου στρεμμάτων, που είναι όμορη της ιδιοκτησίας τους, ώστε να προβούμε σε ανταλλαγή των ακινήτων αυτών. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει η ίδια να προβεί στην ανάπτυξη του υπάρχοντος Συνεδριακού Κέντρου και της Ξενοδοχειακής Μονάδας και για τον Δήμο Τρικκαίων θα υπάρξει ωφέλεια καθόσον θα αποκτήσει ιδιόκτητες εκτάσεις σε πυκνοκατοικημένη περιοχή εντός της πόλης των Τρικάλων, τις οποίες θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί με τον πλέον προσοδοφόρο τρόπο, β) για να πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη του Συνεδριακού Κέντρου και της Ξενοδοχειακής Μονάδας και προκειμένου να αναδειχθούν και να επιλυθούν όλα τα επιμέρους ζητήματα – προβλήματα, που σχετίζονται με τις πολεοδομικές ρυθμίσεις της περιοχής, ώστε να επιτευχθεί η χωρική οργάνωση και η ανάπτυξη σχεδίων έργων για το σύνολο της έκτασης, κρίνεται αναγκαία η εκπόνηση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου και γ) για την έναρξη των ενεργειών τους, οι οποίες θα αφορούν την έρευνα, συμφωνία και αγορά των οικοπεδικών εκτάσεων που θα αποδοθούν στον Δήμο Τρικκαίων και την εκκίνηση της διαδικασίας για την εκπόνηση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου προς στο αρμόδιο Υπουργείο, κρίνεται απαραίτητη η λήψη κατ’ αρχήν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου απόψε, με την οποία θα δίδεται (κατ’ αρχήν) η έγκριση για την ανταλλαγή των εκτάσεων μεταξύ της Ανωνύμου Εταιρίας και του Δήμου και της διαδικασίας εκπόνησης Ειδικού Χωρικού Σχεδίου.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση το όφελος για το Δήμο θα είναι σημαντικό καθώς στην περιοχή της πλατείας Βουβής αναζητά οικόπεδο για να ανεγείρει σύγχρονο Νηπιαγωγείο σύμφωνα με τον κτιριοδομικό κανονισμό σχολικών κτιρίων του Υπουργείου Παιδείας που θα τηρεί όλες τις προδιαγραφές, ώστε να δημιουργηθεί ένα αισθητικά αναβαθμισμένο και ασφαλές περιβάλλον για την εκπαίδευση των νηπίων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης