Τοπικά

Αντιδράσεις στο Βαρούσι για τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την ανάπλαση

Τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων του Βαρουσίου προκαλεί το γεγονός ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται για έργα ανάπλασης στη συνοικία δεν είναι αυτά που προβλέπονται.

 

Μάλιστα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαρουσίου απέστειλε σχετική επιστολή με αποδέκτες το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Υπηρεσία Νεοτέρων μνημείων και Τεχνικών Εργων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων, όπως παρακάτω:

“Στην περιοχή της παραδοσιακής συνοικίας ΒΑΡΟΥΣΙ υλοποιούνται έργα διαμόρφωσης του οδικού δικτύου και της πλατείας της Αγ. Επίσκεψης.
Ειδικά στην πλατεία της εκκλησίας εχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες διάστρωσης , όχι με κυβόλιθους , αλλά με πλάκες των οποίων τις διαστάσεις δεν γνωρίζουμε λόγω του ότι ο χώρος εργασιών είναι περίκλειστος. Επίσης μεταξύ πλακών υπάρχουν αρμοί.
Επειδή στις εγκεκριμένες μελέτες αναφέρεται η χρήση κυβόλιθων με διαστάσεις 10χ10χ7 εκ. , ως το βασικό υλικό των λιθόστρωτων επιφανειών στην πλατεία της εκκλησίας και στο δίκτυο της συνοικίας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως εάν γνωρίζετε για την σκοπιμότητα αυτής της αλλαγής , από κυβόλιθους σε λιθοπλάκες καθώς και για τις σχετικές αποφάσεις των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού που εγκρίνουν αυτή την αλλαγή.
Σημειώνουμε δε, πως αυτή η διαφοροποίηση ως προς το υλικό διαστρωσης πραγματοποιήθηκε προς μεγάλη έκπληξή μας, διότι στην τελευταία συνάντηση μας, με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων, όχι μόνο  δεν ενημερωθήκαμε σχετικά αλλά είχαμε την προφορική διαβεβαίωση, ότι οι κυβόλιθοι ( και όχι οι χρησιμοποιούμενες λιθοπλάκες) θα τοποθετούνταν εν ξηρώ, σύμφωνα με την παραδοσιακή τεχνική των καλντεριμιών.
Επίσης σας παρακαλούμε να ενεργήσετε άμεσα γιατί οι εργασίες γίνονται με εντατικούς ρυθμούς και εάν είναι εφικτό να μας ενημερώσετε σχετικά.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γ.Α. ΚΛΕΙΔΩΝΟΠΟΥΛΟΣ”

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης