Τοπικά

Απάτη με αντιδήμαρχο και στην Καλαμπάκα

Περιπτώσεις εξαπάτησης επαγγελματιών ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Μετεώρων μετά την υποβολή τριών καταγγελιών που υποβλήθηκαν πρόσφατα.

Οι περιπτώσεις αφορούν σε αρτοποιούς που έπεσαν θύματα άγνωστου δράστη, που τους απέσπασε ποσά από 3.000 έως 7.000 ευρώ, υποδυόμενος Αντιδήμαρχο του Δήμου Μετεώρων.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά για τη μέθοδο που ακολούθησε ο δράστης, υποδυόμενος τον Αντιδήμαρχο προέβη σε τηλεφωνική παραγγελία αρτοσκευασμάτων και ζήτησε σε κάθε περίπτωση τον τραπεζικό λογαριασμό των επαγγελματιών, για να καταθέσει το χρηματικό ποσό για την εξόφλησή τους.

Μετά από λίγα λεπτά τηλεφώνησε εκ νέου, υποστηρίζοντας ότι ο Δήμος κατέθεσε κατά λάθος πολλαπλάσιο ποσό της παραγγελίας και ζήτησε την επιστροφή της διαφοράς από τους τρεις επαγγελματίες.

Δύο εκ των επαγγελματιών υπέστησαν τη μικρότερη οικονομική βλάβη, λόγω του ορίου στις τραπεζικές συναλλαγές.

Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν οι απατεώνες καραδοκούν και είναι πολύ ευρηματικοί στις μεθόδους τους, οπότε άπαντες πρέπει να είναι υποψιασμένοι και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πείθονται από οποιονδήποτε που βρίσκεται στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής.

Ιδίως δε σε περιπτώσεις μικρών πόλεων, όπως η Καλαμπάκα, καλό θα είναι να ζητείται η προσωπική επαφή για οποιαδήποτε διευθέτηση ζητημάτων.

tameteora.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης