Τοπικά

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στα δάση των Τρικάλων

Με βάση τις αποφάσεις του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας  και τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, καθώς και τις μετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης, μετά από εισήγηση της ΠΥ Νομού Τρικάλων και των δασικών υπηρεσιών, αποφάσισε να θέσει σε ισχύ την προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση και ευπαθείς περιοχές του νομού Τρικάλων, για το διάστημα από 21-8-2023 και μέχρι και Παρασκευή 25/8/2023 εφόσον υπάρχει ο Υψηλός Κίνδυνος κατηγορίας 3.

 

 

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας, καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την πυροσβεστική υπηρεσία, εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο.

Επιπλέον, απαιτείται μεγάλη προσοχή σε τοπικό επίπεδο των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων , προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια.

 

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης