Τοπικά

ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ. Στέρεψε η λίμνη Γκιτζή στα Τρίκαλα (video)

Οδυνηρές οι συνέπειες της ανομβρίας των τελευταίων μηνών στην περιοχή μας.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr  στα Τρίκαλα δυστυχώς βιώνουμε καταστάσεις από το… κοντινό μας μέλλον και την ερημοποίηση του κάμπου, όπως οι επιστήμονες προειδοποιούν. Μεγάλα ποτάμια όπως ο Πηνειός δεν έχουν νερό για πολλά χιλιόμετρα (δείτε ΕΔΩ) και οι εκτάσεις ποτίζονται με δυσκολία.

Το κακό δεν σταματάει εδώ καθώς φαίνεται να στερεύουν ακόμη και οι πηγές, ενώ ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας έχει πέσει απελπιστικά χαμηλά. Η εικόνα που παρουσιάζει η λίμνη Γκιτζή, ένας από τους σπουδαιότερους υγροβιότοπους της περιοχής μας, τις τελευταίες εβδομάδες είναι απελπιστική. Η στάθμη του νερού έπεσε κατά 2 μέτρα καθώς δεν τροφοδοτείται όπως θα έπρεπε από τα νερά των πηγών, ενώ πλέον διακρίνεται η λάσπη του πυθμένα της!!!…

Μοιάζει επιτακτική ανάγκη να αναζητηθεί λύση στο μείζον πρόβλημα της έλλειψης νερού στον κάμπο. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός επαναφέρει μετ’ επιτάσεως τις τελευταίες εβδομάδες το θέμα της εκτροπής του άνω Ρου του Αχελώου (δείτε ΕΔΩ) προβάλλοντας το ίσως ως τη μόνη λύση που μπορεί να ξεδιψάσει τον κάμπο για τα επόμενα πολλά χρόνια.

Δείτε πως ήταν μέχρι και πριν μερικούς μήνες η λίμνη Γκιτζή, πλούσια σε νερά και με πολλά ζώα και πουλιά τριγύρω της.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης